kıkırdaktan kulak zarı yapımında yüzde 94 başarı...

  • 0
  • 2.296
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp FakültesiKulak-Burun- Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, kendi alanında yaptığı başarılıameliyatlar ve kıkırdaktan kulak zarıyla, kaliteli bir duyum ve tekrarlanmayaihtiyaç duyulmayan tedavileriyle ülkenin referans merkezi haline geldi. Kulakiçindeki kıkırdağı kullanarak kulak zarı yapımı konusundaki öncülüğü ve  yüzde 94 başarısı, dünyanın en gelişmiş merkezlerinde yapılabilen her türlüoperasyon ve tedavinin başarıyla gerçekleştirildiği bir merkez olması bu birimeteknolojik cihaz yatırımını da artırdı.

KBB Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. TayfurKirazlı 1992 yılından beri Beyin Cerrahisi ile ortak çalışmalar yaptıklarını,baş dönmesiyle ilgili tek konseyin birimlerinde olduğunu vurgulayarak,“Rektörümüz Prof.Dr.Candeğer Yılmaz sayesinde yüksek teknolojiyi kullanıyoruz.Bazen Lazerle tedaviyi gerçekleştirerek hastamızı kaliteli bir yaşamakavuşturuyoruz.’’ diye konuştu.

TEK SEANSTA KESİNTEDAVİ
Bazı hastalıkların ardarda birkaç operasyonu gerektirdiğini ancak hemgerekli teknolojiye sahip oldukları, hem de ekip olarak gerekli bilgidonanımına sahip oldukları için operasyon ve tedavi sürecini kısalttıklarınısöyleyen Prof.Dr. Kirazlı,’ “Birkaç operasyon isteyen durumlarda tek seanstahastayı tedavi ediyoruz. Güçlü bir ekibimiz var.’’dedi. Prof.Dr. Kirazlı’nınBaş dönmesi (vertigo) ekibinde Prof.Dr.Neşe Çelebisoy, Prof.Dr. Cem Bilgin, Doç.Dr.Figen Gökçaybulunuyor. Beyin Cerrahisinden ise Prof.Dr.İzzet Övül ve Prof. Dr.Kazım Önerdestek veriyor. İZMİR(Ege Ajans/ YusufCivaoğlu, Abdullah Yaşa)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv