Kırmızının Halleri

  • 0
  • 739
Yazı Boyutu:

 EgeÜniversitesi Atatürk Kültür Merkezi(AKM) kültürel etkinlikler kapsamında  Mehmet Boztaş’ın “Kırmızının Halleri” 40.Yıl  Retrospektif Sergisi sanatseverlerinbeğenisine sunuldu.

Açılıştakonuşan Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Serpil Utku “Her sergi farklı sıcaklıkveriyor. Mehmet Boztaş’ı AKM ailesi olarak kucaklıyoruz. Sanatı tartışılmaz.Burada İzmir’in seçkin sanatçılarıyla beraberiz. Kurslarımıza devam edenöğrencilerimizde burada. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmazyönetim kurulu toplantısı nedeniyle sergiye katılamadı. Ege Üniversitesiİzmir’in sanat hayatına damga vurmaya devam ediyor” dedi.

MehmetBoztaş; “Kendimi yalnız hissediyordum ama buradaki kalabalığı görünce yalnızolmadığımı anladım. Retrospektif bir sergi. Burada 1968’den günümüze kadaryaptığım sergilenmeye değer görülen resimlerimi getirdim. Kırmızıyı seviyorum.Kırmızı, diğer renklerden farklıdır ve insanın kalp atışını arttırır. ŞerefBigali, ‘Kırmızı çok tehlikeli bir renktir. Bir damlasını kullanırken biledikkat edilmelidir’ der. Kendi ruhumdan süzerek doğadan aldığım ilhamıyansıttım. Beni resimlerimden anlayabilirsiniz” diye konuştu.

Sergi,15 Mart 2014 Cumartesi gününe kadar Ege Üniversitesi Atatürk  Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.

MEHMET BOZTAŞ KİMDİR?   
   1948yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğdu. 1968 yılında Devlet Güzel SanatlarAkademisi Yüksek Resim Bölümü’ne girdi. Fethi Kayaalp, Sabri Barkel’den baskıresim, Ferruh Başağa’dan vitray, mozaik, Neşet Günal’dan resim dersleri aldı.1974 yılında mezun oldu. 1977 yılında Tekirdağ Saray Lisesi’ne Resim, SanatTarihi öğretmeni olarak atandı. 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın  açtığı sınavı kazanarak Buca Yüksek ÖğretmenOkulu’na atandı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden sanatta yeterlilikaldı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 31 yıl 6 ay çalışarak Yrd. Doç. olarak emekli oldu.

Eserleri,Japonya, İngiltere, Amerika’da, Kültür Bakanlığı ve özel koleksiyonlarda yeraldı. 30 kişisel sergi açtı. ulusal ve uluslararası olmak üzere 60’ın  üzerinde karma sergiye katıldı. Sanatçıçalışmalarını Nergiz’deki kendi atölyesinde sürdürüyor.
   
Resimve Fotoğraf yarışmalarında aldığı ödüller:
1974DGSA Fotoğraf Yarışması 2.cilik ödülü
1974-1980Akbank Fotoğraf Yarışması Mansiyon Ödülleri
1978İFSAK Fotoğraf Yarışması 1.lik ödülü
1979İFSAK Uluslararası Saydam ve Renkli Baskı dalında ödül
1980Doğal Hayatı Koruma Derneği 2.lik ödülü
1983Kültür Bakanlığı Devlet Fotoğraf Yarışması 3.lük ödülü
1976DYO Resim Yarışması onur ödülü

2004 Ege ÜniversitesiObezite Derneği Resim Yarışması 1.lik ödülü.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv