Kışın da yüzme keyfi var

  • 0
  • 859
Yazı Boyutu:

BornovaBelediyesi’nin Işıkkent Tesislerindeki yarı olimpik açık ve kapalı havuzlardayaz boyunca verdiği yüzme kursları, kış döneminde de devam edecek. Engellilerve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar eğitimlerden ücretsiz olarakyararlanabiliyor

Bornovalılar, Bornova Belediyesi’nin Işıkkent SporTesisleri’ndeki kursları sayesinde yüzme keyfini kış boyunca da yaşıyor.Kayıtları devam eden kış dönemi kursları 28 Eylül’de başlayacak. Özellikleminiklerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar, hafta içi ve hafta sonu olmak üzereHaziran Ayı’na kadar devam edecek. Yarı olimpik kapalı havuzdaki kurslar, 6-15yaş arası küçükler, 16 yaş üzeri yetişkinler ve engelliler olmak üzere üç ayrıkategoride veriliyor. Kursiyerler, haftada iki gün birer saat olmak üzere ayda8 saat eğitim alıyor. Kursiyerlere servis hizmeti de veriliyor. 

Engelliler ve dargelirlilere ücretsiz
Engelliler ve dar gelirli ailelerin çocukları sosyal sorumluluk ilkesiçerçevesinde Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarından ücretsiz olarakyararlanıyor. Bu olanaktan yararlanmak isteyen engelli vatandaşların engelliraporları, maddi durumu yetersiz vatandaşların ise muhtarlıklardan alacağıbelgelerle Bornova Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları yeterlioluyor.

 Bu yaz 2 binkişi yüzme öğrendi
Bornova Belediyesi’nin geride bıraktığımız yaz dönemi yüzme kursları, heryıl olduğu gibi yine yoğun ilgi gördü. 17 Haziran’da başlayıp 6 Eylül’de sonaeren yaklaşık 3 aylık sürede 2 bin kursiyer eğitim aldı.

Önemli projeleri hayata geçirirken sosyal belediyecilikanlayışını da ön planda tuttuklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, “Kültür, sanat ve spor alanlarında da vatandaşlarımızınyanında oluyoruz. Yüzmeye ise ayrı bir önem veriyoruz. Işıkkent Tesisleri’ndekiyüzme havuzlarımız herkese açık. Bornovalılar kış boyunca da devam edenkurslarımızdan mutlaka yararlansınlar” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv