Konak Belediyespor’un rakipleri belli oldu

  • 0
  • 951
Yazı Boyutu:

Türkiye Kadın Futbol Ligi’ni namağlup şampiyon bitiren KonakBelediyespor’un UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaşacağırakipleri belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonunda 1.Grup'ta yer alan Konak Belediyespor, İsviçre'nin Zürih Frauen, Belarus'un Minskve Letonya'nın Rigas takımlarıyla eşleşti. İki yıldır üst üste Türkiye şampiyonluğunukimselere kaptırmayan Konak’ın şampiyon kızları, geçtiğimiz sezon zorlumücadelelerden geçerek UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde son 16 takım arasınagirme başarısı göstermişti. Konak Belediyespor, 9-14 Ağustos tarihleri arasındagerçekleştirilecek UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını Letonya’daoynayacak. Ön eleme turunu lider bitiren 8 takım ve gruplarında ikinci olan eniyi iki takımın bir üst tura yükseleceği turnuvanın eleme karşılaşmaları Ekimayında, finali ise 14 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'deki OlimpiyatStadı'nda oynanacak.
 
 
GEÇEN YIL DENEYİM OLDU
Konak Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Günen,zor bir gruba düştüklerini ancak gruptan lider çıkacak güçte olduklarınısöyledi. Geçtiğimiz yıl sergilenen başarının daha üstünde bir hedefbelirlediklerini dile getiren Günen, “Geçen yıl büyük bir deneyim kazanarak ilkkez 16 takım içinde yer aldık. Daha önce oynadığımız ve yendiğimiz rakipler devar. Kızlarımıza güveniyoruz, geçen yılki başarımızdan daha iyi bir sonuçalacağımıza inanıyorum” dedi.
 
 
TÜRKİYE PRESTİJ KAZANDI
Konak Belediyespor Teknik direktörü Hüseyin Tavur ise,gruptan çıkacaklarına olan inancını dile getirerek, “Bizi zorlayacak takımlarvar ancak turu geçeceğimize inanıyorum. Geçen sene son 16’ya kaldıktan sonrason 8’e kalmayı ön hedef yaptık. Bu sene gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz.Geçen yıl 0,96 olan ülke puanımızı bu yıl 10,3’e çıkarma başarısı gösterdik. Birönceki yıl son torbada kura çekimine girerken bu yıl ikinci torbadanşampiyonaya dahil olduk. Konak Belediyesi olarak ülkemize prestij kazandırdık. Geçenyıl herkes bizimle eşleşmek istiyordu, puandan ötürü ama bu yıl herkes KonakBelediyespor’dan çekinecek diye düşünüyorum” diye konuştu.  Ön eleme grubundaki rakiplerini değerlendirenKaleci Fatma Şahin, bu yıl da şampiyonaya çok iyi hazırlanacaklarınıbelirterek, “Biz inanarak yüreğimizle oynayacağız. Kamplar, hazırlıkturnuvalarıyla bu şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu gruptançıkacağımıza inanıyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv