Konak'ın Kızları ikinci kez şampiyon

  • 0
  • 602
Yazı Boyutu:

İzmir’in gururu Konak Belediyesi Kadın FutbolTakımı, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda konuk ettiği Karadeniz Ereğlispor'u4-1 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. En yakın rakibiylearasındaki 6 puanlık farkı bulunan mavi beyazlı ekip, aldığı galibiyetlepuanını 49'a çıkararak, geçen yılın ardından bu sezonda şampiyonluk ipinigöğüsleyen takım oldu.

BAŞKAN’DAN DESTEK
Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan maçıKonak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleriyle birliktetribünde izledi. İki takımında karşılıklı ataklarıyla geçen ilk dakikalarınardından maça ağırlığını koyan Konak Belediyespor, aradığı golü 42. dakikadabuldu.  Ani gelişen atakta biranda kaleciyle karşı karşıya kalan KonakBelediyespor forveti Cosmina Duşa, defans oyuncusunun müdahalesiyle yerdekaldı. Maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Duşa,düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra ataklarınısürdüren Konak Belediyespor 2.golü çok geçmeden buldu. 45+3. dakikalarda cezasahasına gönderilen topu iyi takip eden Cosmina Duşa takımın ikinci golünüattı.

RAKİBİNE ŞANS TANIMADI
İlk yarısı 2-0 Konak Belediyespor'un öndegeçirdiği maçın ikinci yarısında da ev sahibi takımın hakimiyeti vardı. 54.dakikada ani gelişen atakta ara pasını iyi kontrol eden Yağmur Bor, KonakBelediyespor'u 3-0 öne geçiren golü attı. Üç farklı öne geçen rakibi karşısındaoyun hakimiyetini yitiren Karadeniz Ereğlispor, 56. dakikada gelen 4. gole deengel olamadı. Kullanılan korner atışında kaleye yönelen topu çıkarmakta zorlananEreğlispor kalecisinin hatasını iyi değerlendiren Konak Belediyespor'lu YaşamGöksu kafa vuruşuyla takımının 4. golünü attı. Skor avantajıyla kalandakikaları rahat geçiren ev sahibi takım, maçın uzatma dakikalar daTchkonia’nın golüne karşı koyamadı. Maçı 4-1 kazanan Konak Belediyespor bitimebir maç kala şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu. En yakın rakibi AtaşehirBelediyespor’un berabere kalmasıyla puan farkını 6’ya çıkaran KonakBelediyespor, böylelikle Şampiyonlar Ligi vizesini de almış oldu. KonakBelediyespor, 11 Mayıs Pazar günü Derincespor’la oynayacağı maçından sonra şampiyonlukkupasını kaldıracak.

FUTBOLCULARDAN GÖBEK ŞOV
Maç bitimiyle birlikte saha içinde adeta şölenyaşandı. Saha ortasında futbolcularla kucaklaşan Konak Belediye Başkanı SemaPekdaş, üst üste ikinci kez şampiyon olmanın sevincini ve gururunu yaşatanfutbolcuları ve teknik heyeti kutladı. Başkan Pekdaş, galibiyeti ve akabindegelen şampiyonluğu başta Konak olmak üzere tüm İzmir halkına armağanettiklerini dile getirdi. Geçen sezon oldukları gibi bu sezonda liderliğikimselere bırakmadıklarını belirten Pekdaş, haftaya kupayı hep birliktekaldıracaklarını söyledi. Kadın futbolcular zafer sevincini Konak'ın ilk kadınBelediye Başkanı Pekdaş'la birlikte doyasıya kutladı. "En büyük Başkan,bizim Başkan" sloganlarıyla Başkan Pekdaş'ı omuzlara alan futbolcular,daha sonra davul zurna eşliğinde saha ortasında göbek atarak, Şampiyonluksevincini yaşadı.

“NAĞMALUP BİTİRMEK HEDEFİMİZ”
Başarının mimarlarından Konak Belediyesi KadınFutbol Takımı Teknik direktörü Hüseyin Tavur, son haftaya şampiyon olarak girdikleriiçin mutlu olduklarını söyledi. Hedeflerinin ligi namağlup bitirmek olduğunu dilegetiren Tavur, "Başta Belediye Başkanımız Sayın Sema Pekdaş olmak üzere, bizlere destek olan herkese teşekkürediyorum. Bu şampiyonluk tüm Konak'a, tüm İzmir'e armağan olsun.Futbolcularımın hepsiyle gurur duyuyorum. Artık önümüzde tek maç kaldı. Haftayabu maçımızı da kazanarak söz verdiğimiz gibi namağlup olarak, şampiyonluğumuzuperçinlemek istiyoruz. Geçen yıl katıldığımız Şampiyonlar Ligi'nde de bu yılgidebildiğimiz en iyi yere kadar gitmeyi hedefliyoruz" dedi. Şuana kadarçıktığı lig maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Konak Belediyesi Kadın Futbol takımıgeçen yıl UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans sergilemiş,çeyrek final kapısını aralayan takım Avusturya temsilcisi Neulengbach takımınaelenerek 8 takım arasına kalma şansını yitirmişti. Başarılarıyla ülkemizingururu olan Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı'ndan son olarak 8 futbolcu AMilli Takım'a çağrılma başarısı gösterdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv