Konak’ta 4 bin yaz okulu sporcusu var

  • 0
  • 759
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi spor okulları kış döneminde olduğu gibi yazdöneminde de kurslarına hız kesmeden devam ediyor. Futbol, basketbol, voleybol,jimnastik, yoga, plates, aerobik, taekwondo, izcilik, yüzme, halkoyunları,bocce ve atletizm olmak üzere toplam 13 branşta, 7’den 70’e, 4 bin kişiye, 60öğretmen kurs veriyor.

Kurslar Konak Semt Merkezleri, anlaşmalı spor tesisleri vemilli eğitime bağlı okulların spor salonlarında veriliyor. Yüzme kursu iseAlsancak Yüzme Havuzu’nda veriliyor.

Kursların kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında daaralıksız devam edeceğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan,kurslarda başarılı olan sporcuların Konak Belediyesi Spor Kulübü’nekazandırıldığını söyledi. Her dönem kursların kadınlar, gençler ve çocuklartarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Tartan, “Çocuklarımızı sokaklardaboş dolaşmaktan ve zararlı alışkanlıklar edinmesinden sporla alıkoyuyoruz. Çokbaşarılı kursiyerler oluyor, onları da kulübümüze kazandırıyoruz. Yetiştirip,lisans sahibi yapıyoruz, büyük kulüplerin altyapısına veriyoruz.  Bir başka deyişle İzmir’de sporcuyetiştiriciliği yapıyoruz” diye konuştu. Tartan, vatandaşların yüzme hariç tüm spor kurslarından ücretsizyararlandığını da sözlerine ekledi.

 KURS VERİLEN SEMTMERKEZLERİ VE SPOR TESİSLERİ
Gültepe, İsmatpaşa, Hatay Semt Merkezleri, Atamer SporMerkezi, MTK,  Altıntaş, Toros, Levent,Zafer Tepe, Göztepe Gürsel Aksel, 9 Eylül Rektörlüğü, Atilla, Osman Kibar SporTesisleri, Alsancak Yüzme Havuzu, Halkapınar Spor Salonu ve Seha Aksoy AtletizmPisti.

KURSLARIN VERİLDİĞİMİLLİ EĞİTİM OKULLARI
13 okulun spor salonunda kurs veriliyor.  Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Namık Kemal Lisesi, ÇınarlıEndüstri Meslek Lisesi, İbni Sina, Murat Reis, Hakimiyeti Milliye, Boğaziçi,Şerif Eczacıbaşı, Kemal Atatürk, Şehit Fethibey, 19 Mayıs, Gültepe ve MimarSelim İlköğretim Okulu.   Bilgi için: 0232 484 53 00 (dış ilişkiler)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv