Konak’ta Ankara’daki katliama ortak tepki

  • 0
  • 523
Konak’ta Ankara’daki katliama ortak tepki
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi'nin ekim ayı meclisi üçüncü oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda yapılan oturumda 10 Ekim’de Ankara'daki Barış ve Demokrasi Mitingi'nde yaşanan kanlı terör saldırısında katledilen 99 can anıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve meclis üyeleri, patlama sonucu yaşamını kaybeden yurttaşların ve teröre kurban giden tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

KARANLIK GÜNLER SONA ERSİN
Ankara'daki terör saldırısının Türkiye demokrasi tarihinde kara bir leke olarak kalacağını vurgulayan Başkan Pekdaş, ülkede yaşanan karanlık günlerin bir an önce sona ermesi gerektiğini ve barış dileklerini dile getirerek, "Bugün itibarıyla kaybedilen canların sayısı 99 oldu. 10 Ekim, Türkiye demokrasi tarihinde bir kara leke olarak kalacak. Sonrasında da  pek çok şehit verdik, teröre kurban verdik. Saldırılar yurdun çeşitli yerlerinde devam etti. Biz uzunca bir süredir her meclis oturumumuza şehitlerimiz için mesaj yollayarak başlıyoruz. Ülkemiz için bu karanlık günlerin bir an önce sonra sona ermesini, demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin bu ülkede hakim olmasını diliyoruz" dedi.

TERÖRÜ LANETLEDİLER
Saygı duruşunun ardından başlayan oturumda söz alan CHP grup sözcüsü Ahmet Karadağ da yaşanan terör saldırısını kınadı ve faillerin bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istedi. AKP grup sözcüsü Ömür Şanlı ise terörü lanetleyerek, "Yüreğimiz yandı, insanların düşüncesi ne olursa olsun terörün her türlüsünü lanetliyoruz" diye konuştu. 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ ERTELENDİ
Konak Belediye Meclisi Ekim ayı üçüncü oturumunda görüşülecek performans programı hakkındaki plan ve bütçe komisyon raporu ile 2016 mali yılı bütçesi, meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı kararla bir sonraki haftaya ertelendi. Ankara'da barış isteyen yurttaşlara yönelik katliam nedeniyle sendika ve odaların hayatı durdurma kararı aldığını belirten Başkan Pekdaş, " Biz öyle bir milletiz ki komşumuz öldüğünde onun evinde yemek pişmez, komşuları bir hafta evine yemek götürür; çünkü o evde hayat durmuştur. Biz böyle bir dayanışmadan, böyle kültürden gelen bir milletiz. Dolayısıyla 100'e yakın can kaybolduysa bunun hayatı durdurmasını beklemeliyiz" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv