Konak’ta tarih elbirliğiyle canlanacak

  • 0
  • 625
Yazı Boyutu:

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ile birarayagelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kültür ve turizmin canlandırılmasıadına el ele vererek doğru projeler üreteceklerini söyledi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Ediz, İzmirgenelinde ve Konak’ta yürütülen kültür ve turizm çalışmaları hakkında Pekdaş’abilgi verdi. Kent tarihini yeniden ayağa kaldırmak için belediyelerle işbirliğiiçinde çalışmak istediklerini dile getiren Ediz, Başkan Pekdaş’a hazırlanacakprojelerde birlikte yol alma teklifinde bulundu. Ediz, “Gelin birlikte İzmirkültür varlıklarını ayağa kaldıralım. İzmir’in tanıtımını tek şemsiye altındatoplayalım” dedi.

 
13 MİLYONLUK FON BAŞVURU BEKLİYOR
İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) kültür varlıklarını ayağakaldırmak, koruyup, sahip çıkmak ve gelecek nesillere bırakmak için ayırdığı 13milyon liralık fon olduğunu belirten Ediz,  belediyelerden bu fonu kullanmalarını istedi. ÖzellikleKonak’ta çok fazla tarihi yapının bulunduğuna dikkat çeken Ediz, “Kemeraltı’nda20’ye yakın han var. Bunlardan birkaçını doğru bir şekilde projelendirmekgerekir. Konak ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordinasyon içindeçalışmak istiyoruz” diye konuştu. Ediz, Konak Belediyesi ile Basmane OtellerSokağı’nda sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yürütüldüğünü, bunun yanında dahaçok projeyi birlikte yapmak istediklerini belirterek, Başkan Sema Pekdaş’tan destekistedi. 
 
 
TÜCCARLAR KENTİ İZMİR
Konak Belediyesi olarak tarihi yapıların korunması içinüzerlerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerinibelirten Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, İzmir’de en çok tescilli yapının Konak’taolduğuna dikkat çekerek, “İzmir’de adeta açık hava müzesinde yaşıyoruz. BizimUNESCO Dünya Miras Listesi’ne girecek adayları çoğaltmamız lazım. İzmir’denİpekyolu geçmiş. Burası ticaret ve tüccar kenti. Oteller, hanlar, TarihiKemeraltı Çarşısı ve bu mimari örnekler İzmir’in tüccar şehri olduğunungöstergesi. Bu tarihin ayağa kaldırılması için belediye olarak biz de üstümüzedüşeni hatta daha fazlasını yapmaya hazırız. Konak ve İzmir’in tarihini ayağakaldırmak için el ele vererek doğru projeler üreteceğiz” dedi. Belediye olarakbugüne kadar birçok tarihi yapıyı restore ederek İzmir turizmine ve kentekazandırdıklarını dile getiren Pekdaş, Aliağa Camii ve Demirhan’ıntadilatlarının projelendirildiğini, Anafartalar’dan Basmane Altınpark’a kadarolan alana da el atılması gerektiğini kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv