Körfez çiçek açtı

  • 0
  • 1.209
Körfez çiçek açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı sahillerindeaçtığı kano kursu, körfeze ayrı bir renk katıyor. Kentin bu ilk ve tek kanokursunda haftada 4 gün eğitim gören kursiyerler, İzmir’i yarışmalarda temsiledebilmek için kürek çekiyor.

 

Açtığı spor okullarıyla binlerce çocuk ve gence spor yapmaolanağı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki branşlara biryenisini daha ekledi. Gençleri kano sporuyla buluşturmak isteyen BüyükşehirBelediyesi, İnciraltı’nda açtığı kursla İzmir’de bir ilke de imza attı. Kentinbu ilk ve tek kano kursuna farklı yaş gruplarından kursiyerler ilgi gösteriyor.Antrenman saatlerinde rengarenk kanoların suya indirilmesiyle birlikteİnciraltı sahili adeta çiçek bahçesine dönüyor.

Kano Federasyonu 1. Kademe Antrenörü Oral Çağlareğitmenliğinde körfezin sularında kürek çeken kursiyerler, kano sporununinceliklerini öğreniyor. Pazartesi, çarşamba, cumartesi ve pazar olmak üzerehaftada 4 gün eğitim verdiklerini belirten Çağlar, “İzmir Büyükşehir Belediyesisayesinde kentimizde kano sporu başladı. İzmir’de resmi olarak bir sporkulübü bünyesinde ilk sporcularımızı yetiştiriyoruz. İnciraltı’nda teorikve pratik eğitimleri bir arada veriyoruz. Bütün bir seneyi değerlendirmeyidüşünüyoruz. Bu yıl ilk senemiz olduğu için hazırlık yaparak geçireceğiz, 2015yılından itibaren de yarışmalara katılıp kentimizi başarılı bir şekilde temsiledeceğiz” diye konuştu.

 

Hedef yarışmalara katılmak

Kursiyerlerden 35 yaşındaki Fatih Gürel, kano kursunuilanlarda görüp başladığını söylerken 26 yaşındaki fizyoterapist Hilal Doğan,bu sporun genel vücut kondisyonu açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Kursunen genç sporcusu 14 yaşındaki Ulaş Bora Çavuşoğlu ile en kıdemli kursiyer 40yaşındaki Ayşe Karaiyen ise, eğitimlere aralıksız devam ederek ilerideyarışmalara katılmayı hedeflediklerini belirtti. 19 yaşındaki Fatih Görgü de,kano kursu açarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için İzmir BüyükşehirBelediyesi’ne teşekkür etti.

 

21 branşta kurs

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 21 branş ve 11 ayrı merkezdegerçekleştirilen kurslara 20 ile 60 TL arasında katılım ücreti alınıyor.  Kültürpark’tabulunan Celal Atik Spor Salonu'nun yanı sıra Evka-4 Spor Salonu, Ord.Prof.Dr.Ekrem Akurgal Yaşam Alanı, Bostanlı Tenis Kortları, Seha Aksoy Atletizm Sahası,Yeşilyurt Sahası, Bornova Rekreasyon Alanı, Bayraklı Sahası, İnciraltı, Asarlıkve Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu’nda verilen eğitimlerde İzmirliler,basketbol, futbol, cimnastik, sağlıklı yaşam, tekvando, judo, satranç,aerobik-pilates, halk oyunları, tenis, voleybol, kondisyon, atletizm, eskrim,hentbol, zumba, kano, badminton, güreş ve yüzme dallarında yaz boyunca sporyapma olanağı buluyor. 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv