Körfez şenlendi

  • 0
  • 682
Yazı Boyutu:

Türkiye YüzmeFederasyonu ve DTO İzmir Şubesi koordinesinde Urla Belediyesi ev sahipliğindegerçekleştirilen “TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye 3.Yüzme Şampiyonası”  sonuçlandı. Dereceye giren yarışmacılaraödülleri, Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen törenleverildi. Yarışmaya 66 lisanslı, 118 master yüzücü olmak üzere toplam 184katılımcı başvurdu. 

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’de 1 TemmuzDenizcilik Bayramını halkın denizle içiçe kutlamasını istedikleri için buprojeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Öztürk, “1 Temmuz Denizcilik Bayramı’nın, 8 bin yıllık limankenti olan İzmir’de, halkın katılımları ve denizle iç içe kutlanmasını arzuettik. Yüzme yarışması ile 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kuru kurudeğil ıslak olarak kutladık” diye konuştu. 

Yarışmaya 12-70 yaş arasında başvuruların olduğunu belirtenÖztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarışmaya İzmir’in yanısıra İstanbul,Ankara, Antalya, Denizli, Çanakkale, Bursa, Kocaeli ve Kayseri’den başvurularvardı. Yüzme sporuna olan bu ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yıl yapılanbaşvuru sayısı geçtiğimiz yıla oranla daha fazla. Önümüzdeki yıllardayarışmayı, uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. DTO İzmir Şubesi olarakdeniz ile ilgili bütün etkinliklerin arkasındayız ve destek vermeye devamedeceğiz. Bizim en önemli amaçlarımız arasında denizciliği ve deniz sporlarınısevdirmek yer alıyor. Rotamız; deniz ve deniz sevgisi. Bu çizgide ilerlemeyedevam edeceğiz.”

Yarışmaya; 12-24 yaş arası lisanslı ve lisanssız sporcular ile25 yaş üstü master yüzücüler katıldı. Yarışmanın startı, Urla Karantina AdasıDoğu İskelesi’nden verildi, finişler ise Urla Ali Rıza Mete Yelken Kulübü’ndesona erdi.

Şampiyonada dereceye giren yüzücülere ödülleri vemadalyaları DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Urla Belediye Başkanı SelçukKaraosmanoğlu, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Mihri Çelik, DTOİzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Bülent Onural, TYF Open WaterTeknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, TYF Yönetim Kurulu ÜyesiNilüfer Sanver, Başhakem Ömer Akgül tarafından verildi.

Şampiyonaya katılarak parkurları tamamlayan en büyük yüzücüolan ve İstanbul’dan katılan Ersin Asal ile tek bacağı kesik engelli yüzücüÖmer Kalay’a özel ödül verildi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv