Korunması gereken varlıklarımız haritalanıyor”

  • 0
  • 1.327
Yazı Boyutu:

"İzmir İli DoğalEşik Analizi ve Sentezi" atölye çalışmalarının üçüncüsü İzmir AkdenizAkademisi’nin ev sahipliği ile gerçekleştirildi. Ahmet Adnan Saygun SanatMerkezi’nde, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ninkoordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalışmada pek çok üniversite ve kurumdantemsilciler yer aldı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir YüksekTeknoloji Enstitüsü, İzmir Akdeniz Akademisi, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Suİşleri 2. Bölge Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın temsilcilerinin katılımıile etkinlik gerçekleştirildi.

 

Akdeniz Akademisi Ekoloji Koordinatörü Prof. Dr. AyşeFilibeli’nin konu ile ilgili kısa bilgilendirmesinin ardından "İzmir İliÖrneği’nde Doğal Eşik Analizi ve Sentezi" atölye çalışması Prof. Dr. YusufKurucu tarafından tanıtıldı.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde araştırmalarınadevam ede Prof. Dr.  Kurucu, atölyeçalışmalarının amacının; İzmir ilinin doğal yapısına ait korunacak vesakınılacak parametreleri Coğrafi Bilgi Sistemi CBS özellikli bir veritabanında toplamak ve bir bütün olarak karar vericilere sunmak olduğunubelirtti. Çalışmanın doğal yapıya ait analitik verilerin mekansal olarak analizedilmesine ve sentez yapılmasına olanak sağlamayı hedeflediğini de özellikle vurguladı.Tarım alanları, sulak alanlar, sit alanları ve ormanlar ile ilgili sayısalverilerin bu çalışmalar sayesinde elde edildiği Prof. Dr.   Kurucutarafından aktarıldı. Toplantıda doğal yapıya ait eksik verilerin üretilmesiiçin araştırma projeleri geliştirilmesinin gerekliliğine de değinen Prof. Dr.Kurucu; “Atölye çalışmalarımız ile korunması gereken varlıklarımızharitalanıyor” dedi.

 

Kıyı alanları ile ilgili veri yetersizliği, yerleşim yerleriile fay hatlarının pek çok noktada kesişmesi, tarım alanlarının kullanımbiçimleri, İzmir floristik çeşitliliği, İzmir endemik böcek türleri, kuş göçyolları, ekolojik ağların bileşenleri gibi pek çok konuya yer verilen atölyeçalışması anket uygulaması ile devam etti. Anket çalışmasının ardından"Doğal Eşik Analizi ve Sentezi" kapsamında katılımcılara sözverilerek araştırma stratejileri ve alt proje konuları belirlendi.

İZMİR(Ege Ajans/ DemetÖzçolak- Tülay Vatansever)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv