Köseoğlu İş Sanat’ta

  • 0
  • 1.658
Yazı Boyutu:

Nilgün İleri Köseoğlu’nun ağaç baskı ve suluboya tekniklerini baskı resim yüzeyine dâhil ettiği eserlerinden oluşan sergisi İş Sanat İzmir Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.
 
Sanatçının doğadan, figürlerden ve çeşitli fotoğraflardan alınmış kendine özgü yorumlar ve renk analizleriyle yakalanmış karakterleri, renkçi, lekeci,akıcı, ekspressif kişilik sergilediği eserleri sergi açılış kokteyline katılan sanatseverlerin ilgi ve beğenisini kazandı. 
1959 yılında Konya ilinin Akşehir ilçesinde doğan, İlk ve orta öğrenimin  ardından Akşehir Öğretmen Lisesini bitiren sanatçının resme karşı sevgisi bu okuldaki Resim öğretmenleri sayesinde pekişti.  Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş (Grafik) Bölümü'nde Mustafa Ayaz ve Mürşide İçmeli Atölyelerinde resim ve baskı çalışmalarına katıldı. 2003’te Resim-İş ve İş Eğitimi öğretmeni olarak çalışmasını tamamladı. U.P.S.D, İzmir Suluboya ve Ressamları Derneği, Atılım Grubu, Sesan Derneği üyesidir. Suluboyayı kendi atölyesinde, baskı çalışmalarına (İzmir Resim-Heykel baskı atölyesinde) devam ediyor.  
 
Renkçi, lekeci, akıcı, dışavurumcu, figüratif kişilik sergilemektedir. Çeşitli kültür merkezlerinin arşivlerinde,  Fransa, Varna, Japonya, ispanya ve Türkiye'deki koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı,  I4'ü kişisel, 61 karma, 23 yarışmalı sergiye katıldı, 1. Ulusal Suluboya Yarışmasında, 1. Mansiyon - 2009 Çanakkale Savaşları Yarışmasında, Koruma Derneği Özel Ödülü, 2010 Balkan Kadınları Resim Yarışması - Cavit Atmaca Özel Ödülü - 29. Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel yarışmasında -Yıldız , Halim Sima Özel Ödülü kazandı.
Sergi 22 Aralık’a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv