Küçük yaşta büyük başarı

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktör markası Erkunt Traktör’ün ihracat markası ArmaTrac, TURQUALITY® Programı’na kabul edildi. ArmaTrac’ın yurtdışı faaliyetleri, 4 yıl süreyle Marka Destek Programı ile desteklenecek.
 
ArmaTrac’ın TURQUALITY® Programı’na dahil edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan “ArmaTrac ile 2007 yılında ihracata başladık. İlk ihracat yaptığımız ülke olan Bulgaristan’da 5 yıl gibi kısa bir sürede pazarın liderleri arasına yükselmeyi başardık. Şu anda 26 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Türkiye’nin kendi tasarımı olan traktörü dünyaya satıyoruz. Bu konudaki faaliyetlerimizin devlet desteği alması bizler için ve Türkiye’nin hedeflediği 2023’e ulaşmak için çok önemli.” diye konuştu.
 
Erkunt Traktör’ün ihracat markası ArmaTrac dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY®’ye kabul edildi. ArmaTrac’ın, Şubat ayından itibaren 4 yıl süreli olarak Marka Destek Programı kapsamına alınması uygun görüldü.
ArmaTrac, global markalar yetiştirerek Türkiye'nin ihracat gelirlerini artırmak ve globalleşen Türk markalarının sayesinde "Türk Malı" imajını uluslararası bir boyuta taşıyarak Türkiye'nin itibarını artırmak amacıyla sürdürülen TURQUALITY® Programı’na kabul edilen ilk traktör markası oldu.
2007 yılından bu yana ArmaTrac markası ile Türk mühendislerin imzasını taşıyan traktörleri dünya pazarına sunduklarını belirten Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan, TURQUALITY® Programı ile uluslararası başarılarına yenilerini ekleyeceklerini belirtti. Erkunt Armağan, “%100 yerli sermaye ile kurulmuş ve otomotive Türk markası kazandırmış bir firmayız. ArmaTrac markası ile bugün 26 ülkeye ihracat yapıyor, Bulgaristan’dan Cezayir’e, Senegal’den Peru’ya kadar dünyanın her yerinde Erkunt bayrağını, yani Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. İlk ihracat yaptığımız ülke olan Bulgaristan’da, 5 yıl gibi kısa bir sürede pazarın liderleri arasına yükselmeyi başardık. Bu başarılarımızın devletimiz tarafından desteklenmesi bizler için gurur verici. TURQUALİTY® Marka Destek Programı ile küresel bir marka olma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv