Kulak Burun Boğaz uzmanları EGE’de buluştu

  • 0
  • 1.467
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp FakültesiTürk Rinoloji Derneği ve Nobel İlaç işbirliği ile düzenlenen “Endoskopik SinüsCerrahisi ve Septorinoplasti Uygulamalı Eğitim Kursu” Muhiddin Erel Amfisi’ndegerçekleştirildi. Eğitimin  açılışkonuşmasını EÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Karcı yaptı.         

Prof. Dr AhmetÖmer İkiz başkanlığında yürütülen oturumun ilk konuşmasını EÜ Tıp FakültesiDekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu yaptı. Prof. Dr. Kumanlıoğlu Amerika’dangetirilen “taze kadavra” üzerindeyapılacak hem teorik hem pratik kursa katılacaklara başarılar diledi.          

Farklıüniversitelerden gelen Kulak Burun Boğaz uzmanları, kursa katılanmeslektaşlarına ve öğrencilere ameliyatlarda meydana gelebilecek olası sorunlarhakkında video görüntüleri eşliğinde bilgi verdi. Sunumda “Sinüs Anatomisi,Tümör Cerrahisi ve Koridor Cerrahisi- Olgu” gibi birçok konuya değinildi.  İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi KBBAnabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Değer, yapılan her sunumla ilgilimeslektaşlarına sorular yöneltti. Prof. Dr. Değer: “Artık anatomi bilimigelişti. Gelen taze kadavralarla yenilikler yapılmalı ve gelişmelersağlanmalıdır” dedi.            

Yurdundört bir yanından gelen konuşmacı ve katılımcılar sunumların ardından sorularlabilgi aktarımında bulundu.  İZMİR(Ege Ajans /Esma Özbaysal – OzanBekiroğlu – Dilara Eskitoğlu)       
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv