Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Ana Sanat Dalı Başkanı -Öğretim Üyesi Doç. Vedat Kacar’ın “Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri” isimli sergisi Alaçatı Art Shop Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

  • 0
  • 344
Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Ana Sanat Dalı Başkanı -Öğretim Üyesi Doç. Vedat Kacar’ın “Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri” isimli sergisi Alaçatı Art Shop Sanat
Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çeşitli formlarda seramiklerden oluşan kişisel sergisi açılışa katılansanatçı ve sanatseverlerin tam not aldı.
Sergisiyle ilgili bilgi veren Vedat Kacar, eserlerinde geleneksel kültür birikimlerinin motif ve desen özelliklerinden yararlandığını söyledi.

Kacar, “İki yıllık bir üretim sürecinin sonunda 54 parçalık çeşitli formlarda seramiklerden oluşan kişisel sergimde yeni bir koleksiyon olarak yüzeylerde kullanılan rölyef etkilerin yanı sıra üç boyutlu ve kare dik formların içlerinde de
hikayelere yer vermek istedim” dedi.

Kacar’ın eserleri Alaçatı Art Shop Sanat Galerisi’nde 20 Mayıs 2024’e kadar gezilebilecek.


VEDAT KACAR
1969 doğumlu Vedat Kacar, 1991’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünü “Geleneksel Çini Motiflerinden Yola Çıkarak Yeni Tasarımlar Oluşturmak” Projesi ile bitirdi. 1994’te yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Seramik Programını “Bir Bildirim Aracı Olarak Artistik Duvar Uygulamaları” Projesi ile bitirmiştir.

1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanatta Yeterlik Seramik Programını “Geleneksel Seramiklerin Çağdaş Bir Form ve Renk Anlayışıyla Yeniden Sunuluşu” Projesi ile tamamlamış, aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Çini Ana sanat Dalında Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1998 yılında Yardımcı Doçent olmuş, aynı tarihten başlayarak 2014 yılına kadar Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde Çini ve Çini Onarımları Ana sanat Dalı Başkanlığını yürütmüştür. 2019 Yılında Doçent olmuştur.

Türk Çini Sanatı Form Özellikleri ve Bezeme Teknikleri ile Günümüzde Çini Tasarımı ve de Tasarım üzerine dersler vermeye devam etmektedir. Birçok şehir ve ülkede, kişisel sergiler açmış ve birçok karma sergi, ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılmıştır. Çeşitli Üniversite, Müze ve koleksiyonerlerde eserleri bulunmaktadır. Türk çini sanatının önemli iki merkezi olan İznik ve Kütahya Çini Sanatı üzerine makaleler yazmış ve bu alanda yapılan çeşitli projelere katılmıştır. 2. ve 5. Altın Testi Seramik Yarışmalarında Özel Ödüle lâyık görülmüştür. 2016(Ekim)-2018(Mart) Yıllarında Dekan Yardımcılığı görevinde bulunan Kacar, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Ana sanat dalı başkanı ve öğretim üyesidir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Arşiv