Kurban pazarlığı kazalarına dikkat

  • 0
  • 1.043
Yazı Boyutu:

Kurban Bayramı’nasayılı günler kala İzmir’in sakin ilçesi Seferihisar’da kurulan SeferihisarKurban Pazarı’nda hareketlilik arttı, besicilerle kurbanlık alıcıları arasındasıkı pazarlıklar yaşanıyor. Ancak pazarlık sırasında uzun el sıkışma veşiddetli tokalaşmaların yaşandığı pazar yeri, renkli ve ilginç görüntüleresahne oluyor.

Pazarlık yapılmadan kurbanlık alınmaz, fakat uzun veşiddetli kurbanlık pazarlığı bileğinizi veya kolunuzu sakatlamanıza nedenolabilir. Fizik tedavi uzmanları, kurban pazarlarında pazarlık sırasında elsıkışırken kolların hızla sallanması sonucu omuzların, dirseklerin veya elbileklerinin çıkabileceği uyarısında bulunuyor.

İslam’a göre pazarlıksünnettir
Bütçeye uygun kurban almak için pazarlık şart. Kurban satıcıları bile"pazarlık yapmadan kurban almayın" uyarısında bulunuyor."Pazarlık sünnettir" inancının yerleşmiş olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Ancak sevaba girmek isterken günaha girmekten kaçınmak gerekiyor.

Dinimize göre,malın fiyatı; satıcı ile alıcının anlaşması sonucunda, yani pazarlıkla ortayaçıkar. Pazarlık yapmak helâldir. Helâl olmayan davranış, bir mala aşırı fiyatistemek veya değerinin çok altında fiyat vermektir. Alıcı ile satıcı pazarlıkyaparken ikinci bir alıcının pazarlık yapması caiz değildir. Hazreti Ömer’inoğlu Abdullah bin Ömer, pazarlık üzerine ikinci bir şahsın pazarlık yapmasınıPeygamberimizin yasakladığını söyler.

Malı alma niyetiolmaksızın fiyatı artırmak veya kırmak, böylece üçüncü şahıslara zarar vermek,kapalı veya açık artırmalarda yapılan hile ve gizli anlaşmalar da haramdır.Bütün bu davranışlara dinimizde "necş: aldatma" denir vePeygamberimiz tarafından yasaklanmıştır. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaşlı Amca ile muhteşem final

45 dakikada 332 kg çöp

İlk iki etapta sona gelindi

Bize ilaç gibi geldi

Tohum Takas Şenliği'ne "tasarruf tedbiri" iptali

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Arşiv