Kursiyerlerin göz kamaştıran sergisi

  • 0
  • 498
Yazı Boyutu:

ÇiğliBelediyesi kursiyerlerinin yılsonu resim sergisi göz kamaştırdı.  Belediyesergi salonunda açılan resim sergisinin açılışını Çiğli Belediye Başkanı HasanArslan kursiyerlerle birlikte yaptı.  

ÇiğliBelediyesi kursiyerlerinin bir yıl boyunca hazırladığı eserler yılsonusergisinde görücüye çıktı. Ekim ayından bu yana resim öğretmeni Martıgül Kalkanöncülüğünde gerçekleştirilen sergide, yedi aylık bir çalışmanın sonucundaoluşturulan 139 yağlıboya ve karakalem tablo, Çiğlili sanatseverlerinbeğenisine sunuldu. Çiğli Belediyesi sergi alanında sergilenen resim sergisininaçılışını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, tüm kursiyerlerle birlilikteyaptı. 

SOMAMADEN İŞÇİLERİ ANILDI
Sergiaçılışında Soma’daki elim kazada hayatını yitiren maden işçileri içinbaşsağlığı dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Hasan Arslan,“Ülkemiz yas içinde; ama hayat da bir taraftan devam etmek zorunda. Ulusumuzunbaşı sağolsun. Umarız bir daha bu türlü acılar yaşamayız” dedi. 

“KURSİYERLERİMİZİNELİNE EMEĞİNE SAĞLIK”
Sergininaçılışını kursiyerlerle birlikte yapan Başkan Arslan, böyle bir hizmeti yerinegetirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Kültür ve sanat adınayapılan her türlü etkinliği  çok önemsediklerini belirten Başkan HasanArslan, “Çiğli’de sanatsever dostlarımız için harika eserler üretmişkursiyerlerimiz. Onları bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Resim insanınkendini ifade edebileceği en güzel alanlardan birisidir. Hepinizin eline emeğine sağlık. Belediye olarak ‘Kültür Sanat Kenti Çiğli’ için negerekiyorsa, hangi hizmeti yürütmemiz isteniyorsa onu mutlaka yapacağız” dedi. 

ENGENÇ VE EN YAŞLI KURSİYERE SERTİFİKA
139yağlıboya ve karakalem tablonun sergilendiği çalışmayı yürüten 41 kursiyerin28’ne katılımcı sertifikası verildi. Kursun en yaşlı üyesi 76 yaşındaki İbrahimKafadar ile en genç üyesi 26 yaşındaki Şebnem Öztürk sertifikalarını ÇiğliBelediye Başkanı Arslan’ın elinden aldılar. Başkan Arslan konuklar ile birliktesergiyi gezerek tabloları dikkatle inceledi, bazı tablolar hakkında resimöğretmeni Martıgül Kalkan’dan bilgi aldı. Başkan Arslan, kendisine tümkursiyerlerin emeğinin olduğu bir tablo hediye eden resim öğretmeni MartıgülKalkan başta olmak üzere tüm kursiyerleri başarılı eserlerinden dolayı tebriketti, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Arşiv