Lionslardan göz tembelliği ünitesi

  • 0
  • 1.672
Yazı Boyutu:

Yamanlar Lions Kulübü’nün LCIF (Uluslararası Lions kulüpleriVakfı) işbirliğiyle tamamladığı Göz Tembelliği “Amblyopia”  ve göz Polikliniği Cihazları ünitesi DoktorBehçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nebağışlandı.  

Ünitenin Açılışına Lions 118 R Yönetim Çevresi FederasyonuBaşkanı Ziya Nazlı, Geçmiş Kons ey Başkanı Behçet Tunçok, Geçen Dönem YönetmeniNasuhi Öndersev, lions kulüpleri yöneticileri ile Dr. Behçet Uz Çocuk HastanesiBaşhekimi  Prof. Dr. Ali Anarat, HastaneYöneticisi Ahmet Murat Balanlı, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı Başkanı ÜlküKarlı katıldı.

LCIF’ın Lions’un dünya üzerinde yaygın hizmetlerine fon temin etmek amacıylakurulan bir kaynak olduğunu belirten İzmir Yamanlar Lions Kulübü Başkanı MestanTuncer, “Yamanlar Lions Kulübü olarak bu fondan yararlanmak için 2007- 2008çalışma döneminde harekete geçtik ve Göz Tembelliği Yönetim Merkezi’nin Tesisedilmesi için çalışmaların başlatıldı.   2009’da projelendirilerek Uluslararası Lionskulüpleri Birliği’ne gönderildi. Projemiz, 2013’te LCIF tarafından onaylanarakfonun klüp hesabına transfer edildi ve bu gün bu ünitenin açılışınıgerçekleştiriyoruz. Projemiz çocuklar için olduğu kadar bizim önemli” dedi.

Ünite Yöneticisi Opr. Dr. Emin Yılmaz, çocuklarda en önemli gözhastalıklarından birinin göz tembelliği olduğunu, iki göz arasında fark olmasınedeniyle göz tembelliğinin hemen fark edilemeyeceğini söyledi. Yılmaz, “İkigöz arasında fark olduğu için çoğunlukla hemen fark edilemez. Okullardayapılacak göz taramaları sırasında ve klinikte tesbit edilebilir. Biomikroskopla başlayan bir dizi inceleme yapıyoruz ve geç kalınmamışsa, yaniçocuk 7 yaşı civarındaysa göz tembelliğini giderebiliyoruz. Bu mücadele 7 yaşakadar farkedilmesi halinde başarı oranı çok yüksek. Bu başarı bu zayıflayarak 9yaşa kadar sürebilecek olan hastalık tedavi edilmemesi halinde herhangi biroperasyon veya gözlükle dahi olsa görme şansı kalmıyor”diye konuştu. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ali Anarat ise konuşmasıyla Pediatrik Ropdenilen hem tanıyı hem de tedaviyi yapan merkezlerden biri olduklarınıbelirterek, “kendi hastanemize gelen hastaların yanısıra ellerinde büyük birçanta ile başka hastanelere de giden sayın Emin Yılmaz ve ekibinin hem tanı,hem de lazerle ameliyet tedavisi konusunda yaklaşımları var. Tedavi edilmediğitakdirde kalıcı körlüklere kadar giden bu hastalıklarla mücadele eden böyle birmerkeziz. Var olan polikliniğimizin sayısının ikiye çıkmazı bu konudaki hizmetiiki katıla çıkaracak. Hekim sayımız yeterli olduğu halde imkanlarımız yeterlideğildi. Sayın Tuncer başta bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. BornovaMevlana Ortaokulu’na götürülecek sistem ile 900 öğrencinin göz taramasıyapılacak” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv