Lorenzo Quinn'in ünlü eseri Swiss Otel Büyük Efes'te

  • 0
  • 1.237
Yazı Boyutu:

Uluslararası özel koleksiyonlarda yer alan ve Londra’dan Doha’ya, Venedik’den St. Petersburg’a kadar birçok ülkede eserleri sergilenen zamanının avangart heykeltraşlarından Lorenzo Quinn’in ünlü heykeli yeni evinde, Swissôtel Büyük Efes’teki diğer sanat koleksiyonları arasında yerini aldı.
 
Barselona’da yaşamakta yaşayan ve Amerika’da Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun Quinn, yaklaşık 20 senedir birçok ülkede dış mekanlarda sergilenen büyük heykelleriyle tanınıyor. Sanatçı eserlerinde, insanlar ve milletler arasındaki ilişkilerin uyumlu, dengeli, hassas, güçlü ve  sürdürülebilir olması gerektiği mesajını veriyor.
 
Efsanevi aktör Anthony Quinn’in oğlu Lorenzo Quinn, eserlerinde duygularını ön planda tutarak, vermek istediği mesajı hikayelerle, şiirlerlerle anlatıyor, daha sonra esere hayat veriyor. Ellerin evrensel bir dili olduğuna inanarak eserlerinde el temasını işliyor. “Equilibrium (Denge)” konulu eserlerinden Swissôtel Büyük Efes’te sergilenmeye başlayan “Aşk” temalı eseri, bir çiftin elele tutuşmasından yola çıkarak aşkı tasvir ediyor. Quinn’e göre “Aşk”: Saygıyı, takdiri, dürüstlüğü, şeffaflığı, güveni, bağlılığı ve o insan için sadece en iyiyi  istemeyi simgeliyor. Sanatçı, aşkı zamana karşı sürekli var olan, denge bütünlüğünün olduğu duygular çemberi olarak tanımlıyor. Bu ünlü eser, 2009 yılından bugüne kadar Londra’da sergilenmekteydi. Şubat ayından itibaren ise Swissôtel Büyük Efes’in Manolyalı bahçesinde, yeni evinde sanat severler ile buluştu.
 
Otelin Genel Müdürü H. Rıza Elibol, Büyük Efes otelinde yer alan eserlerin yanısıra çagdaş sanatçıların da yüzlerce eserine misafir odaları, restoranları, kongre merkezi ve bahçelerinde ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarini ifade ediyor.
 
Tüm sanat severlere açık olan bu eşsiz serüveni, Swissotel Büyük Efes’in  misafir ilişkileri bölümünden randevu alarak tüm İzmirliler ve otel misafirleri yaşayabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv