Mandalina Üreticileri Birliği Kanada’da Tanıtıldı

  • 0
  • 750
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim ÜyeleriYrd. Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı, Yrd. Doç. Dr. Bengü Sevil Oflaç ve Yrd. Doç.Dr. Tuğba Örten Tuğrul; Seferihisar Belediyesi ve Mandalina Üreticileriöncülüğünde kurulan Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği iş modelini,alanının en saygın kongrelerinden biri olan Kanada-Toronto’da gerçekleşenMakropazarlama Kongresi’nde  akademiktebliğ olarak sundu.

Her yıl düzenlenen Makropazarlama kongresinin ev sahipliğinibu yıl  York Üniversitesi (Toronto, Kanada)üstlendi. Alanında saygın uluslararası 150 akademisyenin katıldığı kongreninana teması “Neoliberal Çağda Makropazarlamanın Rolü Nedir” olarak belirlendi.Kongrenin ana oturum başlıkları doğrultusunda Yrd. Doç. Dr. Işık ÖzgeYumurtacı, Yrd. Doç. Dr. Bengü Sevil Oflaç ve Yrd. Doç. Dr. Tuğba Örten TuğrulSeferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İş Modelini “Sürdürülebilir İşModelleri” oturumunda örnek çalışma olarak gösterdi.

Akademik tebliğde ortaya sunulan modelin ortaya çıkabilmesiiçin, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birlik Başkanı Cumhur Eriş ve Üretici ÜyeTemsilcisi Ali Özay’la derinlemesine mülakat tekniği kullanılarak görüşmeleryapıldı. Bir iş modelinin sürdürülebilir olması için ürün, müşteri, dağıtımkanalı, ortaya çıkarılan değer, ortaklar, maliyet yapısı ve gelir modelininönemine vurgu yapan çalışmada; Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği’ninsürdürülebilir olması için gerekli olan unsurları ortaya çıkaran model önermeside yapıldı.

İlgili sunuş esnasında kongreye katılan akademisyenlereSeferihisar’la ilgili tanıtım broşürleri dağıtıldı. Ayrıca, Seferihisar ve TeosAntik Kenti’nin tarihçesini anlatan İngilizce kitaplar ise York Üniversitesi(Kanada) kütüphanesine bağışlandı.

Toronto, Kanada’da Yrd. Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı tarafındanyapılan sunumun ardından, tebliğ yazarlarına İş ve Ekonomi Dergisi New York’tançalışmalarının yayınlabilmesi için teklif geldi. İlgili teklifi değerlendirenakademisyenler, Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İş Modelininperformans değerlendirmesini ilgili dergiye makale olarak gönderecekler. İlgiliçalışma ayrıca 05 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenen Belediye Meclisi’nde desunuldu. Çalışmanın, Seferihisar ilçesinin ve Üretici Birliği’nin uluslararasıarenada tanıtımında oldukça önemli olduğunu vurgulayan Seferihisar BelediyeBaşkanı Tunç Soyer, akademisyenlere teşekkür etti.

Ayrıca, yine Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği’ndensonra kurulan Zeytin Üreticileri Birliği İş Modeli de sürdürülebilir işmodelleri dahilinde akademisyenler tarafından değerlendirilerek bilimselçalışma yapılacak.  İlgili çalışmayıgerçekleştirebilmek için Sayın Tunç Soyer, Zeytin Üreticileri Birliği BaşkanıÖzcan Kokulu ve üye temsilcileri Umur Kemal Ozanoğulları ve Ataman VehbiDoğan’la da derinlemesine mülakat tekniği kullanırak görüşmeler yapıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv