Medical Point'de ‘8 Mart’ coşkusu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hafta boyunca birçok etkinlik düzenlendi. Kadınlar Günü’nü kutlayan Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “Çalışkan, özverili Türk kadınının hastanemizin her kademesinde yer almasını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı önemsiyoruz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadınların hayatın her alanında var olması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

  • 0
  • 327
Medical Point'de ‘8 Mart’ coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İEÜ Medical Point Hastanesi’nde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, hafta boyunca düzenlenen organizasyonlarla kutlandı. İEÜ Medical Point Hastanesi’nin kadın çalışanları, ilk olarak ünlü yazar ve stand-upçı Benan Bilek’in ‘Biz Bize Kız Muhabbeti’ isimli stand-up gösterisini izleyerek stres attı.

Stand-up gösterisinin yanı sıra her ay düzenlenecek olan ünlü fenomen Simay Özyiğit’in moderatörlüğünde Medical Point Hastanesi’nde ‘Mutlu Yaşam Söyleşileri’nin ilki de kadınlar günü sebebiyle bu hafta Ata Salonu’nda düzenlendi. Etkinliğin ilk konukları ünlü sanatçı Pınar Aylin ve Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi Hekimi Dr. Kerem Korkut oldu. Sağlıklı yaşama dair ipuçlarının verildiği söyleşide, katılımcılar Aylin’le fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise kadın çalışanlara çiçek dağıtıldı.

‘KADIN İSTİHDAM ORANIMIZ YÜZDE 72’
Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, kadın çalışan istihdamında ülke ortalamasının üzerinde yer aldıklarının altını çizdi. Kubba, “İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi olarak 28 yıldır hastalarımıza en kaliteli hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken en büyük ortağımız ise şüphesiz kadın hekimlerimiz ve kadın çalışanlarımızdır. Türkiye'de kadınların istihdam oranı, ne yazık ki erkeklerin yarısından daha az. Ancak bu durum kurumumuzda çok daha farklı. Kurum olarak kadın istihdamımız yüzde 72 oranında. Elbette söz konusu oranlara, sadece bir sayıyı tutturmak amacıyla ulaşmadık. Biz kurum olarak disiplinli, çalışkan ve güler yüzlü kadın çalışanlarımızla birlikte çok daha iyi hizmet verdiğimizi biliyoruz. İşte bu yüzden, çağdaş Türk kadınının hastanemizin her kademesinde yer almasını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı önemsiyoruz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadınların hayatın her alanında var olması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv