Mehmet Aslan AKM’de

  • 0
  • 1.512
Yazı Boyutu:

İzmir Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Ressam MehmetAslan’ın “Çizgili Yol” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

Sergi açılışına çok sayıda sanatçı ve sanatsever İzmirlikatıldı. Resimlerinde kadının, esasen başrolde olan bir varlık-imge olarak kendisinişiddetle koruduğunu belirten Mehmet Aslan, “Ancak buradaki kadın imgesi,varlığı bilindik aşina olunan kadının ötesinde, aynı zamanda bir gösterge,kurgu ve anlam çeşitliliğidir. Kadın imgeleri kendiliğinden var olmayan, farklıtarihsel ve toplumsal biçimlerin yansıması olarak kurulan, görsel bir diloluşturur. Kadın imgelerini, mitolojik bir mekanda, bir masal dünyasında,düşsel bir alem içerisinde, zaman zaman da erkek-erkek çocuk figürleri iletoplumsal yaşamda var ederek, eleştirel bir yaklaşım içerisinde farklı birbakışla sunmaya çalışıyorum.

1945 yılında Eşme'de doğan sanatçı, 1970 yılında GaziEğitim Enstitüsü Resim - İş Bölümünü bitirip, değişik eğitim kurumlarında resimve grafik öğretmenliği, reklam ajanslannda grafikerlik yaptı. Karikatür vesatirik heykeller, resim ve özgün baskı çalışmaları gibi sanatın birçok dalıylailgilenen sanatçı Karikatürcüler Demeği, Birleşmiş Ressamlar - HeykeltıraşlarDerneği, Uluslararası Plastik Sanatçılar Demeği ve Ankara Exlibris Demeğiüyesidir. Çalışmalarını yaşamanı sürdürdüğü İzmir de devam eden Mehmet Aslan’ın“Çizgili Yol”u 18 Ocak’a kadar gezilebilecek.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv