MENFUR KATLİAMI KINIYORUZ…

  • 0
  • 471
MENFUR KATLİAMI KINIYORUZ…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya yönelik bir açıklama yaptı:

Ankara’da barış için bir araya gelen insanlarımıza yönelik hain saldırı, Türkiye’yi kalbinden vurmuştur. Yitirdiğimiz canların acısı, tüm insanlığın acısı olmuştur. ‘Barış ve Kardeşlik’ duyguları ile yola çıkan insanlarımızın onlarcasını katledip, onlarcasını yaralasa da yüreklerimizdeki bu duyguları yok edememiştir. Ülkemizin Başkentinde girişilen katliam, hepimizin yüreğini yangın yerine çevirirken, bizi birbirimize daha da kenetlemiştir. Ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, Türk vatandaşlarının; barışta ve kardeşlikte buluşmak üzere bir araya geldiği Ankara’da yaşanan katliam karşısında, Türk insanının gösterdiği ortak tepki, hainlere verilen en doğru cevap olmuştur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu olarak bu duygularla Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyada büyük tepkilere yol açan insanlık dışı bu katliamı  gerçekleştirenleri lanetliyoruz… Bizler; ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözlerinin sahibi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’nin vatandaşları ve bilimin, eğitimin neferleri olarak, daima barıştan yana olduk ve gücümüzü birbirimizden aldık. Bugüne dek bu anlayışla varlığını koruyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, ilelebet yaşatacağımızı bir kez daha aynı kararlılıkla tüm dünyaya haykırıyoruz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv