Mezun olanlar iş kapısını aralıyor

  • 0
  • 794
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi 15sevgi evlerinin yanı sıra kültür ve sanat merkezlerinde 80 ayrı branşta düzenlenenkurslarda mezun olanlar hünerlerini yılsonu sergisinde beğeniye sundu.               

Hobive meslek edindirmenin yanı sıra, birbirinden farklı alanlarda açılan kurslarbu yıl da kursiyerlere hem iş,  hem deyeteneklerini keşfedecekleri yeni bir dünyanın kapılarını araladı. Yabancıdilden, dikiş nakışa, seramikten, resme, masktan tiyatroya, pasta yapımındanhediyelik eşya yapımına, takı tasarımından vitraya, bale, tiyatro, piyano ve fotoğrafçılığakadar 80 ayrı branşta açılan kurslardan 2 bin 500 kişi mezun oldu.             

Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinde ve sevgievlerin de düzenlenen kurslar sayesinde yüzlerce kadının ürettiği takılar,ahşap boyamalar, masklar,  şans filleri,ev aksesuarları, el işi tablolar ve daha pek çok üretilen hediyelik eşyayabüyük bir talep de yaşanıyor. Kadınlar satışlardan elde ettiği gelir ile ailebütçesine katkı sağlıyor. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Halk üniversitesi’projesiyle yaklaşık dört yıl içinde üreten kadın sayısında patlama yaşandı.  İş edindirme kurslarına büyük ilgi olmasınedeniyle geçen yıl 55 ayrı daldaki kurs sayısı 80’e çıkarıldı.     Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan: “KonakHalk Üniversitesi’nde toplumsal olarak yaşadığımız en büyük kaoslardan biriolan insanın insana olan uzaklaşmasını aştık. Kurslara katılan küçükten büyüğeherkes sadece meslek edinmek, yeteneklerini keşfetmek ve üretmekle sınırlıkalmadı. Aynı zamanda kurdukları güzel dostluklar, paylaşım ve dayanışmaylasosyal terapi imkanı da buldu. İnsanın olmadığı yaşam anlamını yitiriyor.  Yollar, kaldırımlar, merdivenler ve parklar yapabilirsiniz;ama içinde insan yoksa ruhu da yok demektir. İnsan varsa, üretkenliğini, gücünü,yeteneğini ortaya koyar” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv