Milli Eğitim Bakanliği ve İzmir Üniversiteleri Yabanci Dil Çaliştayinda buluştu

  • 0
  • 831
Yazı Boyutu:

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafındanyürütülen ve öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerini amaçlayan 5 Yılda 5 BinÖğrenci Projesi’nin Haziran Ayı Çalıştayı, Dokuz Eylül Üniversitesi YabancıDiller Yüksekokulu ev sahipliğinde Crowne Plaza’da yapıldı. Çalıştaya,  MEB Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk,Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, GenelSekreter Prof. Dr. Can Karaca, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr.Kadim Öztürk ile İzmir’deki üniversitelerin yabancı dil bölümlerinintemsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan RektörYardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Türkiye’nin Arge ve inovasyon bakımındangüçlenmedikçe gelişemeyeceğini belirterek, “Türkiye, az sayıda ileri teknolojiürünü ihraç edip, daha çok ileri teknoloji ürünü ithal etmektedir. Dış ticaretaçığımızı kapatabilmek için teknolojik ürün transferini yapmamız gerekir. Bununiçin yabancı dil bilen yüksek lisans ve doktoralı araştırmacılara ihtiyacımızvar” dedi. MEB Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, yetişmiş uzman personelülkemizin geleceği adına önemli görevleri yerine getirdiğini belirterek, “Küreselleşendünyamızda bilgi ve teknoloji hızla değişmektedir. Bununla birlikte yöntem,araç ve beklentilerde farklılaşmaktadır. Bakanlığımız tarafından yürütülen 5Yılda 5 Bin Öğrenci projesiyle daha çok öğrencimizin yabancı dil öğrenmesineimkan tanıyoruz” dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç. Dr. Kadim Öztürk ise günümüzde YÖK’ün yabancı dil eğitimini belirlemeyeçalışıp, var olan sorunlarına öneriler getirmeye çalıştığını belirterek, “Dilinyüz bin yıl önce Afrika’da oluştuğu ve elli bin yıl önce Ortadoğu üzerinden tümdünyaya yayıldı biliniyor. Bugün dünyada 6 bin dil konuşuluyor” dedi. Öztürk, “Bakanlığımız tarafından yürütülen 5 Yılda 5 Bin Öğrenci Projesi projesine 8yıldır iştirak ediyoruz ve çok sayıda öğrencimizin yabancı dil öğrenmesinisağladık” dedi.

Forum Bornova’ya gelerek bu heyecana ortak olun; maNga ile sahneye çıkmafırsatı yakalayın!

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv