Milli Takıma İzmirli antrenör

  • 0
  • 642
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde eskrim antrenörü olarak görev yapan İpekİrem Ülkü, milli takımın başına getirildi. Sporculuk kariyerinde bir çokbaşarıya imza atan genç antrenör, milli takımda hem erkek hem de kadıneskrimcileri çalıştıracak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve SporKulübü, yıllar sonra yeniden ivme kazandırdığı eskrimde hızla zirveyeyükselirken, bu başarının mimarlarından antrenör İpek İrem Ülkü de Eskrim MilliTakımı’nda erkek ve kadın kılıç ekibinin başına getirildi. 2003-2009 yıllarıarasında aktif sporculuk yapan, son 4 senedir İzmir Büyükşehir Belediyespor’daantrenör olarak çalışan İpek İrem Ülkü, artık ay-yıldızlı ekibimizin başarısıiçin mücadele edecek. 

Ege Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bülümü’ndenmezun olan Ülkü, eskrime 1997’de Bursa’da başladı. İzmir BüyükşehirBelediyespor’a geldikten sonra 2000 yılında Kemer'deki Yıldızlar AvrupaŞampiyonası’nda takım 8’inciliği, 2001’de Yugoslavya’daki BalkanŞampiyonası’nda takım 2’nciliği ve ferdi 3’üncülük kazandı. Milli hakem lisansıda bulunan genç antrenör, İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altındaçalışmaktan her zaman onur duyduğunu belirterek, “Genç sporcularla çalışmak,onlara eğitimlerinin en başında bir şeyler öğretmek zevk. En büyük hayalim,2020 Olimpiyatları’nda kendi yetiştirdiğim bir sporcuyu görebilmek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv