Mobilyacılar Modeko'da hedef büyüttü

  • 0
  • 789
Yazı Boyutu:

Her yıl Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektörprofesyonellerinin büyük ilgisini gören MODEKO 2012 (23. İzmir Mobilya Fuarı )Uluslararası Fuar Alanı’nda başladı.  Mobilyadakison trendleri taşıdıkları standlarında vizyonlarını ortaya koyan 184 firma, 50bin ziyaretçi ile 500 milyon dolarlık iş hacmi gerçekleştirmeyi hedefliyor. 173ülkeye yaptığı ihracatla global ölçekteki iddiasını sürdüren sektörün iç pazarpayının 9 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü NurayEyigele, yaşamın tüm renklerini taşıyan MODEKO’nun 2012 yılında da mobilyayadair tüm gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edildiği bir vitrin vevizyon penceresi olacağını söyledi.
Düzenlenmeyebaşlandığından bu yana Türk mobilya sektörü ve nihai tüketicilere yön verenMODEKO 2012 İzmir Mobilya Fuarı 23. kez Uluslararası Fuar Alanı’nda kapılarınıaçtı. Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ilgi gören MODEKO’nunaçılış töreni fuar alanında yer kalmadığı için son dönemde olduğu gibi yinegiriş kapısının önünde gerçekleşti. Programda sektörün önde gelen isimleri, oda yöneticileri, çok sayıdasivil toplum kuruluşu temsilcisi ile siyasetçiler hazır bulundu.
 
Açılış törenindekonuşan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, İzmir Mobilyacılar Odasıişbirliğinde düzenledikleri fuarın sektörün nabzının tutulabileceği 5 değerligünde katılımcılara ve ziyaretçilere önemli fırsatların sunulacağını söyledi.Eyigele, “Çeyrek asra yaklaşan bilgi birikimimizden kaynaklanan gücümüz vesektörümüzün bize olan büyük güveniyle gerek ülkemizde gerekse yurtdışındakihedef pazarlarda çok çalıştık. Tamamen üretici olan katılımcılarımızda çokseçici olduk. Her geçen yıl çıtası yükselen 23. İzmir Mobilya Fuarımız MODEKO2012’yi, yine serbest rekabet koşullarının ve dönemsel kaygıların ortayaçıkardığı farklı tercihlerin yön verdiği mobilya sektörünün dünyaya açılankapısı yaptık. Yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin ilgi gösterdiğiorganizasyonumuzu hedef pazar olarak belirlediğimiz 11 ülkeden oluşturduğumuözel alım heyetleri ziyaret edecek. Yaşam alanlarını renklendirecek kaliteli, estetik, ergonomi ve konforuiçeren özgün tasarımlı mobilyaları kullanım ve üretimlerine göre grupladığımızfarklı hollerde sergiliyoruz”dedi.
 
Yapılan açılışkonuşmaları ve kurdele kesiminin ardından seçkin davetliler ilk kez MODEKO 2012kapsamında görücüye çıkan ürünleri ziyaret etti. Mobilyada en yeni ve en özgün tasarımları biraraya getiren fuarda marka firmaların sergiledikleri modern ve avangartmobilya, modüler mobilya, klasik ve neo-klasik mobilya, oturma grupları, bebek,çocuk ve genç mobilyaları, yatak odası, yataklar, bahçe mobilyaları veaksesuarlar ile aydınlatma ekipmanları göz kamaştırdı. İzmir Uluslararası FuarAlanı’nda Büro mobilyaları, Fabrikasyon, El ürünleri ve aksesuar ürünleri ayrıbölümlerde ziyaretçilere sunuluyor. Alanın tamamının kullanılmasına rağmentaleplere cevap verilememesi nedeniyle bu sene ilk kez bahçe mobilyalarıkullanım alanına uygun şekilde dış mekânlarda görücüye çıktı.
 
EN İYİLER BELİRLENECEK
MODEKO’nungeleneksel “En İyi Stand”yarışmasında gelenek genişletilerek 4 farklı dala bölümlendirildi. Hemziyaretçileri hem de firma yetkililerini heyecanlandıracak yarışmada özelliklegörsel ve fonksiyonellik dereceleri etkileyecek. Ege Üniversitesi, İzmirEkonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ile İzmir Mimarlar Odasından oluşanseçici jüri üyelerinin verdikleri puanlar ödül sahiplerini belirleyecek.Sektörün Ege Zirvesi niteliğinde geçecek fuarda düzenlenecek panel vekonferanslarda mobilyacılar yol haritalarını oluşturacak.
 
PROFESYONELLER İZMİR’E AKIN EDECEK
Ziyaretçiprofilini mobilya mağazaları, zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar,ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyeltasarımcılar ve mobilya yan sanayi üreticileri başta olmak üzere mobilyasektörü ile ilgili tüm profesyonellerin oluşturduğu fuara yurt içinden pek çoksanayi odası, ticaret odası ve marangoz odaları da toplu ziyaretlergerçekleştirecek. Ayrıca Efor Fuarcılık’ın sektör isteklerini dikkate alarakseçtiği hedef Pazar konumundaki Azerbaycan, İran, Irak, Ürdün, Yunanistan,Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Gürcistan alım heyetleriİzmir’de olacak. Öte yandan MODEKO’nun Türkiye'nin mobilya ihracatına ivmekazandırması için harekete geçen Ege İhracatçı Birlikleri, Yunanistan,Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya ve Tunus'tan ziyaretçi katılımları sağlayacak.Mobilyacıların yanı sıra kentte konaklama, ulaşım ve gıda başta olmak üzerebirçok sektör organizasyondan payına düşeni alacak.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 4 Nisan’da başlayan MODEKO 2012 8 Nisan’a kadar sürecek.İlk dört gün 11:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecekorganizasyon son gün 19:00’da kapanacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Milyonluk tekneler İzmir’de vitrine çıktı

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Arşiv