Moldovalı ressamlar, AASSM’de sergi açtı

  • 0
  • 437
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi AhmedAdnan Saygun Sanat Merkezi, Moldovalı ressamların yağlı boya resim sergisine evsahipliği yapıyor. 25 Mayıs'a kadar gezilebilecek olan serginin açılışınıMoldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan gerçekleştirdi.

Serginin açılışında konuşma yapanSırrı Aydoğan, sanat ve spor gibi paylaşımların iki ülke arasındaki ilişkileringelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Aydoğan, “Sanat, birbirine düşmanolan, uzak olan, en yabancı insanları ve ülkeleri bile bir araya getirir, aynıduyguları paylaştırır. Birçok büyük muharebeler kazanmış komutanlarhatırlanmaz, ama sanatçılar unutulmaz. Van Gogh'u, Monet'i unutamazsınız” dedi.Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu, organizasyona verdiği destekten dolayıİzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, Moldova Fahri Konsolosu MuratGenç ise 1 Haziran'dan itibaren Moldova'ya vizesiz giriş yapılabileceğimüjdesini verdi.

“Moldova'daBahar” temalı İstanbul ve Moldova resimlerinden oluşan yağlı boya sergi,Moldovalı sanatçılar Mihail Mungiu ve Eudochia Zavtur'un eserlerinden oluşuyor.Sergi, pazar günleri hariç 09.00 - 18.00 saatleri arasında ücretsizgezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Arşiv