Morbid obezlere özel seminer

  • 0
  • 663
Morbid obezlere özel seminer
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kent Hastanesi, vücut kitle endeksi 40 ve üzeri yani “morbid obezite” düzeyinde çıkan, diyet ve egzersizlere rağmen kalıcı kilo veremeyip aşırı kiloları yüzünden günlük yaşamı kabusa dönenlere yönelik bir seminer düzenliyor. 13 Şubat Cuma günü  Kent Alsancak Tıp Merkezi’nde gerçekleşecek “basküllerle dost sağlıklı hayata ilk adım” seminerinde Obezite Cerrahı Opr. Dr. Koray Tekin’in ameliyat ettiği hastaları da katılıp deneyimlerini anlatacak.

Kişiyi karşı karşıya bıraktığı riskler yüzünden ölümcül problemler doğurabilen ve dolayısı ile yaşam süresini kısaltan düzeydeki obeziteye “Morbid Obezite” denildiğini hatırlatan Opr. Dr. Koray Tekin, seminerde “morbid obezite neden tedavi gerektirir? Aşırı şişmanlar, diyet ve egzersize rağmen neden kilo veremezler? Morbid obezite hastaları için kalıcı kilo verebilme ve yeni bir hayat tarzı ile sağlıklı yaşayabilmek nasıl mümkün olabilir? Obezite cerrahisinde hangi yöntemler kullanılır? Kimler için uygundur?” sorularının yanıt bulacağını söyledi. Opr.Dr. Tekin, “Zamanımızın en ciddi ve hayati sağlık problemlerinden olan morbid obezite için hem etkili ve kalıcı kilo veriminde başarı, hem de şeker-tansiyon gibi ikincil rahatsızlıkların giderilmesi yoluyla yaşamı uzatmak açısından obezite cerrahisi en etkin yol” dedi. Tekin, bu konuda bilgilenmek isteyenleri seminere davet etti.
Seminere, laparoskopik obezite operasyonu olarak 800’ü aşkın tüp mide ve 50 civarı mide by-pass gerçekleştiren Opr. Dr. Tekin’in ameliyatını gerçekleştirdiği hastaları da katılacak. Obezite cerrahisine başvurarak aşırı kilolarından kurtulup yeni bir hayata başlayan hastalar ameliyat öncesi ve sonrası süreçleri, yaşamlarındaki değişimi seminer katılımcılarıyla paylaşacak. Seminer 13 Şubat Saat 15.00’te Kent Alsancak tıp merkezi’nde yapılacak. Halka açık ve ücretsiz seminere katılmak isteyenler 444 53 68 numaralı telefondan kayıt yaptırabilirler.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv