Mötbe’de çalacak

  • 0
  • 913
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi- Kabak kemane ustası Özgür Çelik, 15 Kasım’da müzikseverlerle buluşuyor.
EGE Üniversitesi Prof. dr. Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan konser saat 20.00’de başlayacak.
Özgür Çelik’in kendi bestelerinin icra edildiği ilk solo albümü Öznağme’de yer alan ve kendine özgü tarzı ve kabak kemanenin versiyonları olan olan basname, cüudi, tarbağ, rumi, 7 telli kabak kemane gibi enstrümanlarıyla hem görsel hemde müziksel bir gösteri sergileyecek.  
 
KİMDİR
Ege Üniversitesi Devlet Türk musikisi Konservatuarı’ndan mezun olan,  TRT İzmir Radyosu’nda görev yapan Çelik, Mecaz adlı grubunda da yen alan Çelik, aynı grup ile Yalelli ve Derun isimli iki albüm çalışması yaptı.
Bugüne kadar akademik kariyerinin yanında Hüseyin Turan, Kubat, Onur Şan gibi Türk Halk Müziği sanatçılarının albümlerine kabak kemanesi ile katkıda bulunan Çelik müziğe bağlama çalarak başladı. İlk müzik derslerini babasından alan Çelik, babasının yaptığı kabak kemanelere ilgi duyunca müzik hayatına bu enstrüman ile devam etme kararı aldı.Halen mezun olduğu konservatuarda öğretim görevlisi olarak görev yapan sanatçının “Türk Dünyası’nda Üç Yaylı Çalgı: Kılkobız, Kamança ve Kabak Kemane” adlı bir de kitabı bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv