Müzikte Gelenek, Modernite ve Postmodernite” tartışılacak

  • 0
  • 518
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı 30. yıl etkinliklerikapsamında “II. İzmir Ulusal Müzik Sempozyumu” düzenleyecek.       

“MüzikteGelenek, Modernite ve Postmodernite” konulu sempozyum 17-18 Kasım 2014 tarihlerinde Ege Üniversitesi DevletTürk Musikisi Konservatuarı yanında bulunan Kültür Sanat Evi’ndegerçekleştirilecek.

İkincisidüzenlenecek olan   “İzmir Ulusal Müzik Sempozyumu”;  önceliklegelenek, modernite ve postmodernite olgularına ve bu olgular arasındakiilişkilere müzik alanında dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu sayede, müzikçerçevesinde disiplinlerarası bir tartışma ortamının yaratılması öngörülüyor.Türkiye’de müzik hayatı ve araştırmalarına farklı bir pencere açması hedeflenensempozyumda; ana tema ve ilgili kavramlar, ayrıca bu kavramlarla geleneksel müziklerindeğişim dinamiklerinin bağlantıları sorgulanacak.

Etkinlikte; “MüzikteGelenek, Modernite ve Postmodernite, Günümüzde Gelenek, Üretim – Aktarım –Tüketim İlişkileri, Kültürel Kimlik, Toplumsal Bellek, Toplumsal Yapı- Rol- Statü,Toplumsal Cinsiyet, Küreselleşme” kavramları irdelenecek.
İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv