Nesin Vakfı’nda 5 bin çocuk “bayram gibi bir bayram” yaşadı

  • 0
  • 667
Nesin Vakfı’nda 5 bin çocuk “bayram gibi bir bayram” yaşadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın 15.’sini düzenleyen Nesin Vakfı, Çatalca’daki bahçesinde 5 bin dolayında konuğu ağırladı. Vakıf’ta yaşayan çocuklarla birlikte 2001’den beri her 23 Nisan’da “Bayram gibi bir bayram” kutlamak için kapılarını açan Nesin Vakfı, bu yılki şenliği Aziz Nesin’in doğumunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde her zamankinden daha büyük kapsamda ve tamamen destekçiler eşliğinde gerçekleştirdi.

Nesin Vakfı Yönetmeni Süleyman Cihangiroğlu, “İlk bayramdan bu yana çocukların eğlence malzemesi olmadıkları, aktif olarak eğlendikleri bir bayram düşledik ve gerçekleştirdik. Bu yıl da kapılarımızı aynı anlayışla, ‘bayram gibi bayram’ sloganıyla açtık. Hangi yaşta olursa olsun, kendini bugün çocuk hisseden herkesle coşkumuzu paylaştık” dedi.

2015’i Aziz Nesin yılı ilan etmeleri nedeniyle bu yılki bayramın kendileri için başka bir önemi olduğunu vurgulayan Cihangiroğlu, “Şenliğimize her yıl artan talep ve Aziz Nesin’in doğumunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl kutlamalarımızı bizi de şaşırtan ve sevindiren, geçen yılın iki katı düzeyinde katılımla gerçekleştirdik.  Bu 23 Nisan’da Vakfımızın kapısından 5 bin kişi çocuk bayramını bizimle kutlamak için girdi. Kendi kısıtlı imkanlarımızla başaramayacağımız, destekçi kurumlar, okullar ve gönüllülerimizle hayata geçirdiğimiz bu unutulmaz şenlik için yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum.”

23 Nisan’da Vakıf bahçesine okullarca kurulan 30’u aşkın etkinlik standında çocuklar duvar boyamadan uçurtma atölyesine, çiçek ekiminden masal çadırına, satranç köşesinden takı tasarımına, Okay Temiz vurmalı çalgılar ekibinden Afrikalı sanatlıların ritim grubuna seçtikleri etkinliklere gönüllerince katıldılar. İsteyen çocuklar futbol, basketbol oynadı, isteyenler dans etti, bahçede koşana “dur”, çimene uzanana “kalk” denmedi. Okullarda düzenlenen resmi 23 Nisan kutlamalarının ardından öğle saatlerinde başlayan şenlik, gün batımına kadar devam etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Arşiv