Norm'da sezon sonu sergisi

Kuruluşunun 20. Yılını kutlayan Norm Sanat’ın 2022-2023 dönemi, sezon sonu sergisiyle kapandı.

  • 1
  • 1.468
Norm'da sezon sonu sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuruluşunun 20. Yılını kutlayan Norm Sanat’ın 2022-2023 dönemi, sezon sonu sergisiyle kapandı.
Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal ve eşi Bilge Uysal ev sahipliğinde gerçekleşen sergi açılışına EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu başta, İAOSB firma yöneticileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Kurumsal İletişim Direktörü Ceren Erdoğan’in sunumu üstlendiği sergi açılışında konuşan Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal, sergi açılışına gösterilen katılım nedeniyle sanatseverlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Kursa gelen, dolayısıyla sergide eseri yer alan arkadaşlarımızın hepsi ev hanımı. Haftanın 2 günü hem kendilerie terapi yapıyor, hem eser üretiyorlar. Sanatsever dostlarımızı tekrar görebilmek çok güzel” derken Norm holding Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Uysal Simrooğlu ise Norm sanatın oluşumu ile ilgili bilgi verdi: “Dedem ile babaannem 20 yıl önce Almanya’da bir işletmeyi gezerken o işletmenin yanında gördükleri sanat merkezi ile müzeden etkileniyor ve sanatçıların yetişeceği, sergilerin açılabileceği bu merkezi İzmire kazandırıyorlar. Daha ben 10 yaşındayken burayı açıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Ben de fırsat buldukça gelip resim yapıyorum.”

Norm Holding olarak sanata katkı sağlamak istediklerini belirten Simrooğlu, “Biz, sanata katkı saağlamak istiyoruz. Sanatın birleştiriciliğini yaşayalım, sanatla birlikte düşünelim, sorgulayalım istiyoruz. Bu dönem en çok ihtiyacımız olan şey bu. Bunun yanında ben de çağdaş dansa katkı sağlıyorum. 26 Eylül’de AASSM benim yapımcılığını üstlendiğim ve dansçı kadrosunda da yer aldığım “Feminen Dans Projesini” gerçekleştireceğiz İKSEV ve Norm Sanat olarak. İlk kez Norm Sanat çatısı altında bir çağdaş dans projesini de hayata geçiriyoruz. Babaannem resim ile başladı, ben dansla devam ediyorum” dedi.

Simrooğlu sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü ile bitirdi: “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”

“20. yılımız kutluyoruz” diyerek sözlerine başlayan Eğitmen Gülperi Çelik Yıldız, “17 yılı birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız da burada. Norm Holding Sanat Grubu olarak sanat çalışmalarımızın 2022- 2023 sezon sonu sergisine hoşgeldiniz” dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Ali İlter, kendisinin de Salihlili olduğunu belirterek, "Yılmaz Büyükerşen Hocamızın Salihli Mersindere köyünde açtığı sosyal tesise Norm holdingin tabelasını koyacağız. Günün 24 saati, yılın 12 ayı açık olacak. Herkes orada resimlerini sergileyebilirler. Ben de Atatürk’ün söylemiyle konuyu kapatmak istiyorum. ‘Herkes muhtar olur, başkan olur ama sanatçı olamaz.”

Gülperi Çelik Yıldız yönetiminde; Bilge Uysal, Duygu Uysal, Ayşe Mergen, Betül İslamcıoğlu, Dilek Akçakaya, Emel Deral, Elvan Doğruer, Oya Özbağçıvan, Nükhet Atik, Selçuk Sayılır, Nurten Demirakça, Zehra Çalışkan, Meryem Berksoy Veziroğlu, Şule Kade ve Ferda Kocaer’in Yağlı boya, akrilik boya, linol baskı, özgün baskı, desen çalışmalarından oluşan karma eserler sergisi 30 Haziran’a kadar gezilebilecek.

Etkinlik fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
Yorumlar (1)
  • Melike Delikçi

    Melike Delikçi

    Öncelikle böyle bir etkinliği İzmir'e kazandırdığınız için sizleri kutluyor, emeği geçen tüm sanatseverleri yürekten tebrik ediyorum. Tüm arkadaşların ellerine sağlık....

    13 Haziran 2023 06:43
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv