Nuri Yavuz eserleri ile Ege Üniversitesi’nde

  • 0
  • 2.486
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 50.  Yıl Köşkü’nde düzenlenen Nuri Yavuz’un  “Yaşanmışlık ve Kömürleşme Üzerine Bir Yorum” adlı kişisel sergisi İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Söğüt, asma ve ceviz ağaçlarının kömürleşmiş dallarından elde edilen  kalemlerle yapılan ve resimde  füzen tekniği  olarak adlandırılan  eserlerinde yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisini topladı.
 
Nuri Yavuz sergisinde dikkat çeken füzen çalışmalarına değinerek “son dönemlerde füzen ağırlıklı olarak çalışıyorum. Bu tekniğe mağara resimlerinden esinlenerek başladım.  Kömür kalem kullanarak düşüncelerimi duygularımı tuvale yansıtıyorum” dedi. 
Sanatçı kimliğinin yanında akademisyenliğiyle de dikkat çeken Nuri Yavuz’un   iç mekan ve sokak kavramlarıyla bağlantılı olarak sıkışmış ve yıkıntılar arasında kalan insan psikolojisini resmettiği sergisinin açılış kokteyline, Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan,  Prof. Dr Bedri Karayağmurlar, Ressam  Oktay Değirmener, Dr Mete Neptün ile İzmirli sanatseverler katıldı.
 
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde yardımcı doçent olarak görevini sürdüren Nuri Yavuz’un sergisi 20 Marta kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. İZMİR (Ege Ajans/ Ali İhsan Mimtaş- Perihan Bal Zeyrek)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv