O bir “görüntü avcısı”

  • 0
  • 725
Yazı Boyutu:

Türkiye’de en çok branşa sahipspor kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve SporKulübü, sualtı fotoğrafçılığı branşını kurdu ve ülkemizin bu alandaki en önemliisimlerinden Bülent Şelli’yi kadrosuna kattı. Üst üste kazandığı başarılarlaadını duyuran Şelli, sporu sanatla buluşturuyor.  

Bülent Şelli, İzmir’de sayısı iki elin parmaklarınıgeçmeyen “su altı görüntü avcılarından” biri. İzmir Büyükşehir Belediyespor’unbu yıl faaliyete açtığı sualtı fotoğrafçılığı şubesinde lisanslı olanŞelli,  20. Yaşayan Marmara Sualtı Görüntüleme Yarışması’nın “Balık”kategorisinde birinci, 16. Altın Palet Sualtı Görüntüleme TürkiyeŞampiyonası’nın “Balık” kategorisinde ise üçüncü oldu. 

Kaptan Cousteau’danetkilendi
39 yaşındaki sualtı fotoğrafçısı, çocukluğunda izlediğiKaptan Cousteau belgesellerinin peşinde koşarak, 1996 yılında scuba denilentüplü dalışa başladı. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nunkurucuları arasında yer aldı.  Sualtında gördüğü güzellikleri daha çokkişiyle paylaşma isteği onu fotoğraf çekmeye itti. Asıl mesleği spikerlikolmasına rağmen bir tutkuya dönüşen sualtı fotoğrafçılığı, onu 2009 yılındaİmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi’ni kurmaya kadar götürdü. Bu çatı altındasualtı fotoğraf eğitimleri, ünlü fotoğrafçılarla atölye çalışmaları, sualtıfoto safariler, sergiler, fotoğraf sunumları gibi birçok etkinliğe imza attı.İzmir Sanat, Atatürk Kültür Merkezi ve Çetin Emeç Sanat Galerisi gibimekanlarda gerçekleşen karma sergilere katıldı. Dünyaca ünlü markalar kendisinesponsor oldu.  İlk kişisel sualtı fotoğraf sergisini ise 17 Nisan 2013’teİzmir Sanat Galerisi’nde açtı. 

İlgi duyan herkeseyardıma hazırız
Sualtı fotoğrafçılığınınkendisi için büyük bir tutku olduğunu, teknoloji ile birlikte çok hızlı birdeğişim ve gelişime uğradığını söyleyen Şelli, İzmir Büyükşehir Belediyespor'asualtı fotoğrafçılığına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. İzmir’de birçokinsanın sualtındaki güzelliklere hayran olduğunu ancak nereden başlayacaklarıhakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını vurgulayan Şelli, “Sualtında fotoğrafçekmek göründüğü kadar zor değil. Büyük keyif veren bir sporla uğraşmak, insanıbaşka bir dünyaya sürüklüyor. Bu işe ilgi duyan herkese yardımcı olmayahazırız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

Arşiv