O her daim “milli”

  • 0
  • 775
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde forma giyen hentbolcu Aslı İskit, henüz 19 yaşında olmasına rağmen 4 ayrı milli takımda ay-yıldızlı formayı giydi, katıldığı her turnuvanın “en iyi oyuncusu” ve “sayı kraliçesi” seçildi.
 
Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yıldızı Aslı İskit, genç yaşında milli takımın tüm kademelerinde oynayarak büyük bir başarıya imza attı. 19 yaşındaki Aslı, “Yıldız Milli” olarak başladığı ay-yıldız kariyerinde “Genç Milli, Plaj Milli ve A Milli Takım oyuncusu” apoletlerini de omzuna takarak Türk hentbolunun son dönemlerdeki en parlak isimlerinden biri oldu.
 
11 yaşında başladı
Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. turundaki Yellow Winterhurt ve 3. turdaki Bayer Leverkusen maçlarındaki performanslarıyla “en iyi oyuncu” unvanına layık görülen, katıldığı her turnuvada “sayı kraliçesi”olan genç Aslı, kendisine İzmir’den yetişen Yeliz Özel’i örnek aldığını söyledi. “Hedefim; günün birinde Yeliz gibi Avrupa’da bir takımda forma giymek” diyen Aslı, 11 yaşında başladığı hentbolda çok önemli bir kariyer edindi. Sporcu bir aileden gelen, hentbola Urla Gençlik’te başlayan, son 4 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi forması giyen Aslı İskit, kısa sürede büyük tecrübe edindiğini söyledi.
 
15 yaşında Avrupa Kupası’nda oynadı
Lig, Türkiye Kupası, Avrupa Kupası ve milli takım olmak üzere bir sezonda sürekli dört cephede mücadele ettiğini vurgulayan genç oyuncu, “Bir sezonda 50’nin üzerinde maça çıkıyorum. Bu sayede kısa sürede büyük tecrübe kazanırken, aynı zamanda yıldız, genç, plaj ve A Milli Takım formalarını giydim. Büyükşehir formasıyla ilk maçıma 2008’de daha 15 yaşındayken EHF Cup’ta Alcoa’ya (Macaristan) karşı çıktım. O günü hayatım boyunca unutamam. Gerçekten çok heyecanlanmıştım ancak tecrübeli bir takımımız olduğu için çabuk adapte oldum. O günden sonra de oynadığım salonun şartları ne olursa olsun etkilenmemeye alıştım” diye konuştu. Pozisyon olarak gole yakın mevkide oynadığı için her zaman ön planda olduğunu da belirten genç Aslı, “Katıldığım her turnuvada en iyi oyuncu ve sayı kraliçesi seçilmemin en büyük nedeni bu. Örneğin, 2009 yılında İtalya’daki şampiyonada Avrupa’nın en iyi oyuncuları arasında bile en iyi oyuncu ödülünü almıştım ki, şimdi o ödül evimin en güzel köşesinde duruyor” dedi
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Türk hentbolunda çok önemli bir konumda olduğunu da sözlerine ekleyen yıldız oyuncu şöyle devam etti:
“Hem erkekler, hem de bayanlar hentbolun kalbi yıllardır İzmir’de atıyor. Gerçekten çok büyük bütçeli takımlara karşı iyi mücadele veriyoruz. Hem ligde, hem de Avrupa Kupası’nda elde ettiğimiz başarının arkasında disiplinli çalışma ve takımdaşlık duygusu var. Her şeyden önce, acılarını ve sevinçlerini birlikte yaşayan bir ekibiz. 2010-2011 sezonunda Üsküdar Belediyespor ile oynadığımız şampiyonluk maçından önce kolum kırıldığında bunu çok net olarak gördüm.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

Arşiv