ÖDÜLLÜ GENÇ YETENEK MÜZİKSEV’DE

  • 0
  • 546
ÖDÜLLÜ GENÇ YETENEK MÜZİKSEV’DE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şef İbrahim Yazıcının sanat direktörlüğünde bu yıl ilkini düzenlediği Saygun Müzik Festivali ve İzmir Piyano Yarışması A Grubu Birincisi Tuna Bilgin MÜZİKSEV’de bir resital verdi. Doğduğu kentteki ilk resitalinde Bilgin salonu dolduran müzikseverleri kendisine hayran bıraktı.

3 Şubat’ta başlayan İzmir Piyano Yarışmasına 18 yaş altı piyanistlerin yarıştığı A Grubunda katılan Tuna Bilgin, 6 Şubat’ta yapılan finallerde Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ve İbrahim Yazıcı’dan oluşan jüri karşısında olağanüstü bir performans sergiledi ve birinciliği hak etti. Seçici kurul Tuna Bilgili’yi en iyi Saygun yorumcusu olarak “Saygun Özel Ödülü” ile de ödüllendirdi.

Aynı gece MÜZİKSEV’de resital veren Tuna Bilgili, Beethoven’in 1 numaralı piyano sonatını, Debussy’nin Arabesque’ni, Kabalevsky’nin 2 numaralı Varyasyonu’nu ve Adnan Saygun’un 9 numaralı prelüdünü seslendirdi. Çok heyecanlı ve yoğun bir gün geçirmesine rağmen genç piyanist, hiç kaybetmediği tebessümü ve enerjisi ile gelecekte Türkiye’nin piyano dâhilerinden biri olacağını kanıtladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv