Öğrenci, en önemli aktör olmalı, rolü almalıdır!

  • 0
  • 926
Yazı Boyutu:

Prof.Dr. Üstün Dökmen ile Psikolog- Eğitimci Süleyman Hecebil “Eğitimin Yönderiolacağız” söylemlerinin ‘nasıl’ını İzmir’de anlattılar. Dökmen, teknolojiçağında yaşadığımızı anımsatarak, “Çocuğumuzun mesajlaşmaktan başka sevecekşeylerin olduğunu göstermemiz gerek” dedi. Hecebil de “Amaç; öğrencinineğitimde en önemli aktör olmak zorunda olduğunu vurgulayarak rol almasınısağlamaktır” diye konuştu…

Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve EğitimAkademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Dökmen ile İcra Kurulu BaşkanıPsikolog-Eğitimci Süleyman Hecebil, Eylül Ayında İzmir’de açılacak olan 2.Yönder Koleji’nin tanıtım toplantısında “Eğitimin Yönderi olacağız”söylemlerinin ‘nasıl’ını İzmir’de anlattılar. Dökmen, teknoloji çağındayaşadığımızı anımsatarak, “Çocuğumuzun mesajlaşmaktan başka sevecek şeylerinolduğunu göstermemiz gerek” dedi. Hecebil de “Amaç; öğrencinin eğitimde enönemli aktör olmak zorunda olduğunu vurgulayarak rol almasını sağlamaktır” diyekonuştu…


Eğitim alanında çalışmalarını sürdürenAkademi’nin 206 yılında Küçük Şeyler Anaokulu’nu açtıklarını belirten Prof. Dr.Üstün Dökmen, Eylül ayında bu sayının 38’e yükseleceğini bildirdi. Geçen yılİstanbul’da Yönder Koleji’ni açtıklarını bu yıl İzmir, Didim ve Bursa’da dayeni kolejlerin eğitime başlayacağını bildirdi. “Eğitimde Yönder olma”söylemine işaret eden Dökmen, “Yönder sözcüğünün kelime anlamı; herhangi birişyerinde farklı görevlerde çalışarak deneyim kazanmış olan, danışılan kişininhedefine ulaşmasını sağlayacak yolu bulmasına yardımcı kimse, mentor demektir.Biz de bunu eğitimde uygulayacağız” dedi. Öğrencinin öğrenme sorumluluğu olan,araştıran, yaratıcı fikir ve projeler üreten, yönderi ve arkadaşlarıylaişbirliği yapar duruma gelmesini sağlayacaklarını anlatan Dökmen, çocuklarınsorgulayan, özgüvenli, öfkesine hakim olan, gözlemci ve pozitif eğitimeinanarak kararını ertelemeyen bireyler olmalarına sağlayacaklarını söyledi.Dökmen, teknoloji çağında yaşadığımızı anımsatarak, “Çocuğumuzun mesajlaşmaktanbaşka sevecek şeylerin olduğunu göstermemiz gerek” diye konuştu.

 Psikolog-Eğitimci Süleyman Hecebil de yaptığısunumda Yönder’in Türkiye’nin bir takım gerçeklerini değiştirmek içinkurulduğuna işaret ederek 2013 Yılı YGS sınav sonuçlarından çarpıcı örneklerverdi. Sınava katılan 1 milyon 804 bin çocuktan 303 bininin fende, 840 binininmatematikte, 224 bininin sosyalde, 32 bininin ise Türkçede ‘sıfır’ çektiğinibelirten Hecebil şunları söyledi:  “Demekki çocuklarımıza bir şeyler öğretememişiz. Bu nedenle vereceğimiz eğitimle bugerçekleri değiştirmek istiyoruz. 1984 yılında yapılan sınavda çocuklarınverdiği doğru yanıt 4.5 iken bu ortalama bugün de 4.5’dur. Görüldüğü gibikolejlere, dershanelere giden, özel ders alan çocuklarımız bir adımgelişememiş. Bunların bir faydası olmadığı ortaya çıkmıştır. Sorular uzaydangelmemektedir. Demek ki bizler öğretememişiz. İşte bu gerçekleri YönderKolejlerinde değiştireceğiz. Öğrencinin öğrenme keyfini sürekli ayaktatutacağız. Klasik eğitim anlayışının dışında bir kolej ortaya koyuyoruz.Öğrencinin eğitimde, en önemli aktör olmak zorunda olduğunu vurgulayarak rolalmasını sağlayacağız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv