Öğrencilere “5 yıldızlı” yurt binası

  • 0
  • 887
Yazı Boyutu:

Okulların onarımıiçin milyonlarca lira yatırım yapan Çeşme Belediyesi, ilçede okuyan öğrencileriçin yurt yapıyor. 164 öğrenci kapasiteli yeni yurt yeni eğitim dönemineyetişecek  

Çeşme Belediyesi, turizm meslek lisesinde yatılı okuyanöğrencileri için yurt yapımına başladı. Mevcutyurt binasının kişi kapasitesinin yetersiz olduğu ve öğrencilerin daha iyi birortamda eğitimini devam ettirmesi için çalışmalara başladıklarını belirtenÇeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yeni yurt binasının 1 milyon 755 binlira maliyetle yapılacağını açıkladı. Temel atma törende konuşan BaşkanTütüncüoğlu, yeni yurt binası inşaatının ve 6 ay süreceği bilgisini verdi.Tütüncüoğlu, 164 kişi öğrenci kapasiteli, kız ve erkek öğrencilerinfaydalanabileceği yurt binasının yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişeceğinikaydetti.  

Her katta ütü ve çamaşır odası

Toplam 2 bin 550metrekare alana inşaat alanına sahip yeni yurt binasın öğrencilerin uygulamaoteliyle ara bağlantısının da yapılacağını söyleyen Tütüncüoğlu, böylelikleöğrencilerin kışın dışarı çıkmadan yurt binalarından doğrudan otele girişyapabileceğini açıkladı. Yurdun yerlerinin granit, duvarlarının da saten alçı olacağını,her katta öğrenciler için çamaşır ve ütü odası bulunacağını söyleyen BaşkanTütüncüoğlu, her odada banyo ve tuvalet, 4 yatak, 4 çalışma masası vesandalyesi ve yüksek hızda internet olacağını belirtti. 

Açılış yapacaktık anca temel attık
Yurdu yapmak içinuzun süredir mücadele verdiklerini fakat bakanlıklardan izin gelmediği için tümişlemlerin geciktiğini belirten Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Aslında biz bu günaçılış yapmayı planlıyorduk. Fakat gelmeyen izinler, açılış yapmayıplanladığımız gün ancak temel atabildik. Burada okuyan çocukların birçoğununailesi, lise çağındaki çocuklarına ev tutacak kadar maddi olanaklara sahipdeğil. Düşündükleri şey ‘Yapmasın, oy almasın’ ise burada dışarıdan gelenöğrenciler okuyor. Oy olarak zaten geri dönüşü olmayan ve oy kaygısı olmadanyapılmak istenen bir yerdi. Siz yapmıyorsunuz, biz yapacağız ona da izni geçveriyorsunuz. İlgili kurumların en azından bu projenin iznini bu kadarbekletmemesi gerekirdi. Kimsenin bu çocukları mağdur etmeye hakkı yok.”   Konuşmasına yurtyatırımı için Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’na teşekkür ederekbaşlayan Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel ise 80 kişi kapasiteli mevcut öğrenciyurdunun yetersiz kaldığını ve yapılan yatırımın gerekliliğine dikkat çekti.Okulda eğitim görmek isteyen kız öğrencilerin yurt talebi karşılanamadığı içinbu okulda eğitim göremediğinin altını çizen Becel, uzunca bir süredir yurtinşaatının gerçekleştirilebilmesi için beklediklerini kaydetti. Becel, “Yurdaihtiyaç duyan öğrenciler, yurt yapılacak alan ve yurt yapmak isteyen belediyebaşkanımız yani yağ, un, şeker elimizde uzun süredir her şey mevcuttu. Fakatbir türlü helva yapamıyorduk. Bu duygu ve düşüncelerle gecikmeli yapılmakzorunda kalan yurdun en kısa zamanda tamamlanmasını ve değerli öğrencilerimizehizmet edecek duruma gelmesini umuyorum” şeklinde konuştu.   

Marina’ya 400 metre
Öğrencilerin yemekihtiyacının da karşılanacağı yeni yurt binasında 3 katta da kafe ve restoranalanı olarak toplamda 300 metrekare alan ayrıldığını belirten Tütüncüoğlu,yurdun Çeşme’nin Dalyan Marina’ya da 400 metre mesafede olduğunu bilgisiniverdi. “Her şey öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması için” diyenTütüncüoğlu, Çeşme Belediyesi’nin ilçedeki okulların bakım ve onarımınıüstlendiğini de hatırlattı. Tütüncüoğlu, “Okulların bakımlarını yapmanınyanında buradaki eğitim standartlarının yükselmesi için çaba gösteriyoruz. Heryıl bu amaç doğrultusunda milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv