Öğrencilerini hayata hazırlıyor

  • 0
  • 966
Yazı Boyutu:

Teorik eğitimin yanı sıra bütün öğrencilerini meslek hayatına hazırlayan İzmir Üniversitesi, staj olanakları ve uygulamaları ile de öne çıkıyor.
Üniversitede verilen teorik eğitimin yanı sıra, gerçek anlamda hayata hazırlığın yapılan stajlardan geçtiğine inanan öğrenciler için İzmir Üniversitesi doğru adres. İzmir Üniversitesi’nde verilen bütün eğitimler, iş dünyası bağlantılı uygulamalar ile destekleniyor, pekiştiriliyor. İzmir Üniversitesi’nin diğer üniversitelerden en büyük farkının uygulamaya verdiği önem olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Bazı bölümler vardır, teorik eğitimi çok yoğundur; bazı bölümler vardır, uygulama eğitimleri ile öne çıkar. Bizim anlayışımıza göre üniversitemizin her bölümü için teorik eğitim kadar uygulama da önemlidir. Her öğrencimizi hayata gerçek anlamda hazırlamak adına teorik eğitimlerini stajlar ile uygulamaya dökme olanağı sağlıyoruz” dedi.
Mühendislik eğitiminin diğer bölümlere göre daha yoğun bir teorik eğitimi olduğu bilgisini yineleyen Elektronik ve Haberleşme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Thomas Bechteler, “Mühendislik fakültesi 150 kredi ile yoğun bir ders programına sahip. Ancak yüksek kalite ve teknolojik donanıma sahip Analog Elektronik, Dijital Elektronik ve Haberleşme laboratuarlarımızda yaptığımız uygulamalar da, teorik derslerimiz kadar önem taşıyor. İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, kesinlikle diğer üniversitelerin mühendislik fakülteleri arasında uygulamaları ile fark yaratıyor” dedi.

Kişisel gelişim ön planda
“Önce kişisel gelişim” mantığı ile uygulama odaklı eğitimler verdiklerini belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahu Güzel, “Kişisel gelişim eğitimi verdiğimiz öğrencilerimiz ile işyeri ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yaptığımız Petkim ve Dikkan A.Ş. ziyaretleri ile öğrencilerimiz, meslek hayatlarını geçirecekleri ortamda bulunmuş oldu” dedi.

Kaliteli turist için kaliteli hizmet
Yerli turistin bilinçlenmesi ve yabancı turist sayısının artması ile kalite arayışının da yükseldiğine dikkat çeken Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Rıza Sayın, “Ağırlama Hizmetleri Programımızın pek çok dersi, İzmir ve çevresindeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde yapılıyor ve böylece üniversite ile özel sektörün sürekli yakın ilişki içinde bulunması sağlanıyor. Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Elektronik Haberleşme Programı’nın uygulama stajları için ise Karel ve Türk Telekom ile eğitim partnerliği anlaşmaları kısa süre içinde hayata geçecek” açıklamasında bulundu.

İngilizce “konuşarak” öğrenilir
Her bölümü için İngilizce Hazırlık sınıfında eğitim verilen İzmir Üniversitesi, şimdiden Avrupa Birliği’nin kapılarını zorluyor. Türkiye’deki en yoğun İngilizce eğitimini verdiklerini vurgulayan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İzzettin Kök, şunları aktardı: “Yabancı Diller Yüksekokulumuzun özellikle hazırlık sınıflarına verdiği eğitim, tüm Türkiye’deki en yoğun eğitim olarak karşımıza çıkıyor. YÖK’ün en az 600 saat olarak belirlediği hazırlık sınıfı İngilizce eğitimi İzmir Üniversitesi’nde 900 saat olarak verilirken bu süre, sanal sınıf ve etüt uygulamaları ile 1000 saati geçiyor. Bilgisayar destekli eğitimde hedeflenen Avrupa Birliği Dil Çerçeve Programına uygun olarak tüm hazırlık sınıfı mezunlarının B2 seviyesine getirilmesi önceliklerimizden biri. Dil laboratuarları ve kaynak odaları ile eğitimimiz, hem hazırlık sınıfı hem de İngilizce Öğretmenliği ve Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümlerimizde 24 saati kapsıyor. Öte yandan, İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde, öncelikle öğrenmeyi öğrenmeleri için çaba sarf ettiğimiz öğrencilerimize öğretmeyi öğretiyoruz.”

Kanun teknisyeni değil “hukukçu” yetiştiriliyor
İnsanların varlığına her geçen gün daha fazla ihtiyaç duydukları hukuk sistemi konusunda da eğitim veren İzmir Üniversitesi, bu alanda da verdiği eğitimle fark yaratıyor. Öğrencilerine öncelikli olarak hukukun ruhunu ve felsefesini benimsetmeye çalıştıklarını dile getiren Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Merdan Hekimoğlu, “Hukuk Fakültemiz için söylenecek en önemli şey, verilen eğitimle kanun teknisyenleri yerine gerçek anlamda hukukçular yetiştirmenin hedeflendiğidir. İçtihat ve kararlar ile desteklenen hukuk eğitimi ile öğrenciye hukukun ruhu ve felsefesini aktarmaya çalışıyoruz” dedi.
Öte yandan Hemşirelik Yüksekokulu öğrencilerinin de Beceri Laboratuarı eğitimlerini haftada iki gün İzmir içindeki hastanelerde klinik eğitimler ile desteklediklerini söyleyen Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Çakırcalı, “Öğrencilerimiz hastalar ile bir araya geliyor, klinik uygulamalar konusunda şimdiden deneyim sahibi oluyor” dedi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu festival kaçmaz

Bahar şenliği coşkusu

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv