Ölen yunusun iskeleti bilime hizmet edecek

  • 0
  • 921
Yazı Boyutu:

İzmir Çeşme’ye bağlı Ildır Beldesi sahilinde ölü olarak karaya vuran yunus Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi’nde iskeletinin sergilenmesi için organik kısımları çürümek üzere toprağa gömüldü.
     
Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi yetkililerinden alınan bilgiye göre toprak altında en az iki yıl kalacak olan yunus organik kısımlarının çürümesi tamamlandıktan sonra çıkarılıp iskelete doğal şekli verilerek Tabiat Tarihi Müzesi’nde sergilenecek. Afalina türünden olduğu söylenen yunusun boyunun 2.35 metre, ağırlığının da 250 kg. olduğu belirtildi. Afalinaların 3.8 metre boya ve 650 kg. ağırlığa kadar çıkabileceğinin altını çizen yetkililer Tabiat Tarihi Müzesine kazandırılacak olan iskeletin de bir hayli büyük olacağını dile getirdiler.
 
Tabiat Tarihi Müzesi yetkilileri şuan müzemizde bulunan deniz memelilerinden olan ispermeçet balinası iskeletinin yanına bu yunus iskeletini de yerleştirerek Tabiat tarihi Müzesi’nin yeni bir örneğe daha kavuşacağını söylediler.İZMİR(Ege Ajans/ Ahmet Türkyılmaz)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kutlandı

İznik Roma Tiyatrosu’nu turizme kazandırdı

Kadınların güçlendirilmesine yönelik proje

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

Arşiv