Önemli faaliyetler var

  • 0
  • 781
Yazı Boyutu:

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 33. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirildi. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 2013 tahmini bütçesi 2 milyon 600 bin lira olarak kabul edildi.
 
2012 yılı ihracat rakamlarına değinen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, ”2012 yılında Türkiye geneli ihracatımız yüzde 12,6 artışla 151,8 milyar dolar olurken sektörümüzün bu ihracattaki payı 16 milyar dolar seviyesinde olmuştur. Bölgemizin 2012 yılı ihracatı ise 1.16 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Ülkemiz ve Bölgemiz ihracatı ve istihdamı açısından büyük öneme sahip olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüzün 2012 yılı ihracat performansına birçok faktör etki etmiştir” şeklinde konuştu.
 
Dünya genelindeki gelişmeler ve en önemli ihracat pazarı olan AB ülkelerinde halen tam olarak çözüme kavuşturulamayan ve dolayısıyla sağlıklı bir yapıya kavuşamayan ekonomilerde 2013 yılındaki olası gelişmelerin hazır giyimi ve konfeksiyon ihracatını doğrudan etkileyebileceğini unutmamak gerektiğinin altını çizen Emre Kızılgüneşler, ticari bağlantıların, çalışılan pazarların ve iş yapma modelinin olası gelişmeler dikkate alınarak gözden geçirilmesi, ve değer zincirinin her bir halkasında yer alan paydaşlar ile işbirlikleri oluşturma yönünde adımlar atılması gerektiğini ve bu noktada Ege Bölgesi hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçılarının sağlayacakları güç birlikleri büyük önem taşıdığını kaydetti.
 
 
 
2013 Yılında da Sektörü Geliştirecek Faaliyetlere Devam Edilecek
 
2012 yılında gerçekleştirilen faaliyetlerin odak noktasının yavaşlayan ihracat performansını tekrar eski seviyesine getirmek olduğunu, buna yönelik belli başlı hedefler koyduklarını belirten Kızılgüneşler, “Hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüzün en önemli ihraç pazarı olan AB ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz ve birçok ülkenin içerisinde yer aldığı finansal darboğazlar 2012 yılı ihracat performansımıza etki eden en önemli faktörler arasında yer alıyordu. Sektörümüzün nitelikli işgücü ihtiyacına yanıt vermek, güncel gelişmeler ve trendler hakkında sektörümüzü bilgilendirmek, yeni potansiyel pazarlara giriş imkânları yaratmak gibi hedefleri var. Bu hedeflerimiz doğrultusunda kurduğumuz alt komitelerimiz yönetim kurulu üyelerimizin fiili katılımı ve katkılarıyla çalışmalar yürütülmektedir” dedi.
 
2013 yılı içerisinde sektöre katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerden  bahseden Emre Kızılgüneşler,” Eğitim komitemiz 2013 yılı içerisinde de faaliyetlerine devam edecek ve bu kapsamda güzel konuşma yöntemleri ile ilgili bir eğitim düzenlenecektir. 3-5 Eylül 2013 tarihlerinde Munich Fabric Start Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen Turkish Fashion Break organizasyonu tekrar düzenlenecek olup yine pazarlama faaliyetlerimiz kapsamında Haziran ayı içerisine İstanbul’da Mümessil Firmalarla buluşma organizasyonumuz düzenlenecektir. Alternatif pazar arayışlarımız kapsamında 2013 yılı içerisinde Rusya’dan Alım Heyeti getirilmesi planlanmaktadır” diyerek 2013 faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Arşiv