Orkide'den Laboratuvar yatırım

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

Küçükbay A.Ş. yağ sektöründe yeniliklerine devam ediyor. “Orkide” markalı ürünleriyle ihracatta rekor kıran, yurt içi satışta zirveye çıkan yağ sektörünün güçlü kuruluşu, tüketicinin yüksek teknoloji üretimi ürün sahibi olması için kalite kontrol, hijyen konusunda laboratuvar yatırımlarını da güçlendirdi. Böylece, 34 yıl önce “Sağlıkla, Güvenle” sloganıyla uluslararası bir marka yaratma düşüncesiyle yola çıkan, “ORKİDE” markasıyla başarıyı yakalayan Küçükbay Yağ Sanayii A.Ş. yatırımlarında sadece tüketicinin sağlıklı beslenmesini hedef aldı.
 
Kalitesi ve güvenilir marka imajıyla yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada adından söz ettiren Orkide’nin başarısında ham madde tedariğinden, ambalaj malzemesine kadar üretimin tüm aşamalarında gösterdiği duyarlılığa dikkat çeken Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Orkide’yi hedefe taşıyan noktaların altını çizerek, “Kalıcı olabilmenin yolu, kalitenizi ve tüketicinin güvenini koruyabilmenizden geçiyor. Orkide  olarak, uluslararası çapta kazandığımız bu güvenin sürekliliği için ham madde seçiminden, ambalajlamaya, ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar her aşamada kalite kontrol süreçlerine azami özeni gösteriyor, asla taviz vermiyoruz. Tüketici sağlığını koruyan hijyenik şartlar için çekirdek, tohum, hamyağ, yardımcı malzeme, ambalaj malzemeleri gibi tüm ürünü oluşturan bileşenler uygun onaylı tedarikçilerden seçilerek alınıyor. Ürün bileşenlerini oluşturan malzemeler için tedarikçilerden migrasyon testleri, gıdaya uygunluk belgeleri, sağlıklı üretim yaptığına dair firma onay sertifikaları isteniyor. Ürün için risk oluşturabilecek bileşenlerin tedarikçileri yerinde denetlenerek uygun üretim koşullarının sağlanıp sağlanmadığı yerinde tespit ediliyor. Rafinasyon sürecinde ise, kullanılan yardımcı malzemelerin gıda türü olmasına, proses şartlarından oluşabilecek zararlı koşul ve sonuçların minimuma indirilmesine dikkat ediliyor. Özellikle hamyağda koku ve tat alma aşamasında oluşabilecek negatif yapılar uygun vakum ve sıcaklık altında alınarak, yağda kalıp kalmadığının tespiti kimyasal analizlerle takip ediliyor. Böylelikle Orkide ürünlerinin tüm kalite güvence koşullarını maksimum düzeyde taşıması sağlanıyor” dedi.
 
Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Avrupa’dan Arap ülkeleri ve Amerika’ya kadar dünyanın neredeyse her noktasına satış yapan Küçükbay A.Ş., Orkide markasıyla üretimini yaptığı ayçiçek, mısır, fındık, kanola gibi bitkisel yağlardan sonra üretimine başladığı margarin grubunda da büyük bir ivme yakaladı. Bugün, “İdeal Orkide” markası altında Pastam, Baklavam, Poğaça, Vista adıyla endüstriyel margarin
çeşitlerini içeren geniş ürün yelpazesine sahip. Ayrıca ülkemizde ve dünyada margarin kullanan bisküvi, gofret, çikolata, şekerleme, dondurma, cips ve pastacılık alanlarında birçok sektöre hizmet veriyor. Yağ sektöründe dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve titizlikle uygulayan Orkide, bitkisel sıvı yağda olduğu gibi margarinde de tüketicinin kalite ve güven beklentisini karşılayan örnek yatırımlar gerçekleştiriyor. İdeal Orkide margarinleri, üretim aşamasında uygulanan ileri teknoloji ile katı ve sıvı yağlar birbirine bağlanıyor, trans yağ asitlerinin oluşumu %1’in altına düşürülüyor. Etiketleme tebliğine göre %1’in altındaki trans yağ oranı “trans yağ içermez” olarak kabul ediliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv