Orman Gönüllüleri” aranıyor!

  • 0
  • 912
Yazı Boyutu:

“Gelecek kuşaklar orman yok demesin” sloganıile 18 yıl önce Cem Bakioğlu başkanlığında kurulan ve kurulduğu günden bu yanabaşarılı çalışmalara imza atan Ege Orman Vakfı tüm doğaseverleri “OrmanGönüllüsü” olmaya devam etti.  

Ege Orman Vakfı Proje, Eğitim ve Gönüllülerden Sorumlu GenelMüdür Yardımcısı   Yasemen Bilgili; 18yıldır Vakfın yürüttüğü çalışmalardaki başarının önemli kaynaklarından biriningönüllüler olduğunu söyledi. Bilgili; “Tükenmekte olan doğamızı, yaşamımızı vegeleceğimizi korumak için birlikte çalışıyoruz. Gönüllülerimiz bugüne kadar doğruluğunainandıkları ve gönülden benimsedikleri Ege Orman Vakfı amaçlarınıngerçekleşmesine katkıda bulunmak için, doğa için yapılan çalışmalara hiçbirkarşılık beklemeden, istek ve heyecanla destek verdiler.

H
er sene birönceki seneye göre daha çok çalışıyoruz. Her sene bir önceki seneye göregönüllü katılımlara daha çok ihtiyacımız var.Yine bu yaz bizikavuran sıcaklar ağaçları da kavurdu. Artan sıcaklıklarla beraber hektarlarcaorman alanı yok oldu. Milyonlarca ağacımız kül oldu, kuşlar, böcekler yok oldu.Zararın maddi bölümü telafi edilebilir ama asıl o yöredeki hayat bitti. Ormanyangınlarının önüne geçmenin, kumsalımızın, koylarımızın, ırmaklarımızın,göllerimizin, denizimizin korunmasının yolu eğitimden geçiyor. Bunun için elele verip bizim ve çocuklarımızın olan dünyayı korumalıyız.  Ege Orman Vakfınıngönüllü ordusuna katılımınız bunun için çok önemli.
Farklı meslekgruplarından birikimlerini değişik ölçek ve nitelikteki projelerimize aktaracakuzman gönüllülere, farklı alanlarda eğitim alan üniversite öğrencilerine, gönüllü eğitimcilere her zaman ihtiyacımız var.” dedi.Vakfa gönüllüolmak isteyenlerin Vakfın 232 463 80 80 nolu telefonunu arayarak bilgialabilecekleri belirtildi.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaşlı Amca ile muhteşem final

45 dakikada 332 kg çöp

İlk iki etapta sona gelindi

Bize ilaç gibi geldi

Tohum Takas Şenliği'ne "tasarruf tedbiri" iptali

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Arşiv