ÖRS: EGE VE İZMİR PLASTİĞİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

  • 0
  • 774
Yazı Boyutu:

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, 1. Plastik Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı’nı (PLASTCH İZMİR) çok önemsediğini belirterek, ‘İzmir’in ve Ege’nin plastiğin üssü olacağını düşünüyorum”dedi.
 
10-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan PALASTCH İZMİR ile ilgili dün  İZFAŞ’ta sektör yetkilileri ile ilgili yapılan toplantıda konuşan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “İlk kez düzenleyeceğimiz Plastik Fuarı bizim için yeni bir sektörle buluşma anlamına geliyor. Plastik Sektörünü dikkatlice izlemeye çalışıyoruz. İzmir ve Ege Bölgesi için ne denli önemli olduğunun bilincindeyim” dedi. Sektörün İzmir ve Ege için çok önemli olduğunu vurgulayan Örs şöyle devam etti:   “Bu ilk adımdır. Biz İzmir’in fuarlar kenti olmasını istiyoruz. Yeni Fuar Alanı’nın devreye girmesiyle birlikte var olan fuarlarımıza yeni sektörler ekleyeceğiz.  Bu birlikteliği çok önemsiyoruz. Bu sektörün önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. PETKİM’in varlığı bu sektör için çok önemli bir kazanç. Yatırım hamleleriyle birlikte İzmir’in ve Ege’nin plastiğin üretim ve ticaret üssü olacağını düşünüyorum.”
 
Ege Plaster Derneği Başkanı Erol Paksu, bugüne kadar hiç yapılmamış bir fuar yapıldığına dikkat çekerek, ‘Plastik Fuarı’nı Mermer Fuarı seviyesine getirmek için çalışmalar yapacağız’ dedi.
PETKİM Satış ve Pazarlama Müdürü Dr. Mevlüt Çetinkaya, fuarın plastikle ilgili olumsuz imajı ortadan kaldırmak için önemli bir platform olacağına dikkat çekerek, “İnsanlığın refahı plastik kullanımıyla ölçülür. Doğal malzeme yerine plastik kullanarak doğayı daha çok koruduğumuz düşünüyorum. Fuar bu algı için önemli bir vesile olacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Milyonluk tekneler İzmir’de vitrine çıktı

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Arşiv