Özgür Çelik’ten unutulmaz bir konser daha

  • 0
  • 868
Yazı Boyutu:

Türk müziğine kazandırdığı yeni enstrümanlar ve yorumla tanınan Ege Üniversitesi(EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Özgür Çelik, dinleyenlerini bir kez daha mest etti.     
 
EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Özgür Çelik kendi bestelerinin yer aldığı ilk albümü Öznağme’den parçalar seslendirdi. Çelik, kendi tarzı ve kabak kemanenin bir versiyonu olan basmane, cüudi, tarbağ, rumi ve yedi telli kabak kemane gibi enstrümanlarıyla gelen dinleyicileri kendine hayran bıraktı. Büyük bir ilgi ile karşılaşan Özgür Çelik sıcakkanlı tavırları ayrıca takdir topladı. Özgür Çelik’e klasik, akustik gitar, kopuzu ile Mehmet Ali Edis, cajon, bendir, darbuka, davul, tef, zil, udu, djembesiyle Hüseyin  Özdoğan, ney, kaval, flüte, bansurisiyle Serdar Kastelli ve perdesiz bas gitarıyla Fırat Duyulur eşlik etti.
Özgür Çelik programın ilk bölümünde kendi bestesi olan Asya, Gün, Su, Babam eserleri, doğaçlama olarak Yekpare, Aydın yöresinden Elifoğlu Zeybeği ve Niğde yöresinden Niğde Bağları eserlerini seslendirdi. İkinci bölümdeyse yine kendisine ait olan Neden, Kimsesiz, İsimsiz ve Göç parçalarını, Reşat Aysu’dan Nihavend Sazsemai’yi, Erzincan yöresinden Ali Ekber Çiçek’in derlediği On Dört Bin Yıl Gezdim ve Sivas yöresinden Feyzullah Çınar’dan Karşıda Görünen Ne Güzel Yayla eserlerini seslendirdi. İZMİR(Ege Ajans/ Osman Pala)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv