Perde çocuklar için açılıyor

  • 0
  • 805
Perde çocuklar için açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi, küçük sanatseverler için peşpeşe 3 çocuk oyunu birdensahneleyecek.

İzmirBüyükşehir Belediyesi, Kasım ayında minik tiyatroseverler için birbirindengüzel üç tiyatro oyunu sahneleyecek. Yıl boyunca sahnelenen çocuk tiyatrolarıbüyük ilgi gören Büyükşehir Belediyesi, ay boyunca ‘Evvel Zaman İçinde’, ‘MemoUzayda’ ve ‘Kar Faresi Tix’ adlı oyunları çocukların beğenisine sunacak.

Üçü de çokeğlenceli
‘Evvel Zaman İçinde’ adlı çocuk oyunu, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda 30 Ekim2014’te 11.00 ve 14.00 saatlerinde,  6 ve 13 Kasım 2014 tarihlerinde ise11.00-14.00 ve 16.00 saatlerinde izlenebilecek. Ege Teko Tiyatro’nun sahneyekoyduğu oyun ücretsiz.
 ‘Memo Uzayda’ adlı oyun, Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından 2-9-18 ve 25Kasım 2014 tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde Kültürpark İzmir Sanat’tasahnelenecek. Haldun Dormen’in süpervizörlüğündeki Sahne Tozu Tiyatrosutarafından beğeniye sunulan oyunun yönetmenleri, Y.Gamze Aksoy ve DemetKüçüktürk. M.Çağlar İşgören’in Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği ‘MemoUzayda’nın yazarı ise Ferdi Merter. Oyunun bilet fiyatları çocuk 1 TL, yetişkin1 TL. Oyunda, gülmeyi ve şakalar yapmayı çok seven, uzaylıları çok merak edenyaramaz bir çocuk olan Memo ile arkadaşı Ali’nin uzaylılar tarafındankaçırılmasıyla meydana gelen olaylar anlatılıyor.
Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda minik izleyicilerle buluşacak başka bir oyunise ‘Kar Faresi Tix’. Mavi Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği danslı ve müziklioyunun yazarı ve yönetmeni Savaş Tercan. 20 ve 27 Kasım 2014 tarihlerinde09.30-11.00-14.00 ve 16.00 saatlerinde oynanacak ücretsiz oyun, çocukların çokhoşuna gidecek. Oyun, kar faresi Tix ile arkadaşı Utek’in dağ tilkisi Çino ileyaşadığı maceraları eğlenceli bir şekilde aktarıyor.
Etkinliklerle ilgili bilgi ve biletler için; www.izmir.bel.tr/Kultursanat, info@izmirsanat.org.tr, www.facebook.com/izmirbuyuksehirbelinternet adresleri ile Kültürpark İzmir Sanat’ın 293 40 49 ve 293 34 79 veİsmet İnönü Sanat Merkezi’nin 293 46 04 nolu telefonlarından yararlanılabilir.

Yıl boyu tiyatro
Minikleri, çocuk gelişiminde büyük rol oynayan tiyatroyla buluşturmaya devameden Büyükşehir Belediyesi, yıl başından bu yana minik tiyatro tutkunları için‘Küçük Kurbağa’, ‘Pinokyo’, ‘Yaramaz Kedi’, ‘Masalın Sonu’ ve ‘Sevgi Ormanı’adlı oyunları sahneledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv