Pilates Hocaları Karşıyaka’da yetişiyor

  • 0
  • 1.012
Pilates Hocaları Karşıyaka’da yetişiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pilates sporunu geliştirmek, yeni sporcular ve antrenörleryetiştirmek için İzmir’deki çalışmalarını da hızlandıran Türkiye JimnastikFederasyonu, Karşıyaka’yı pilot bölge ilan etti. Son 15 günde açılan kurslarakatılan 400 kişi, pilates antrenörü sertifikasını alabilmek için ter döktü.

 

İLGİ BÜYÜK OLDU

Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun Karşıyaka Belediyesi'nindestekleriyle ilçede başlattığı “Pilates Antrenörlüğü Kursu” büyük ilgi gördü.Ulusal eğitim projesinin pilot bölgesi olan Karşıyaka'da açılan kurslara 400'ünüzerinde başvuru yapıldı. Bu başvurular arasından seçilen ilk 50 kişilik grubuneğitimleri, geçtiğimiz hafta Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.İkinci 50 kişilik grubun eğitimleri ise önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Yoğunilgi nedeniyle bu ay içerisinde üçüncü etap kursiyerler için de eğitim kurslarıbaşlatılacak.

 

FEDERASYON ONAYLI BELGE

Kurs boyunca her katılımcıya uluslararası standartlardapilates eğitimi verilecek. Günde 8 saat çalışarak; 6 gün teorik, 6 gün deuygulamalı eğitim alacak olan katılımcılar, kurs sonunda sınava tabi tutulacak.Sınavı başarıyla geçenler, Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından onaylanmış"1. Kademe Pilates Antrenörü" belgesi almaya hak kazanacak. Bubelgeye sahip olan pilatesçiler her merkezde eğitmen olarak görev alabilecek vekendi pilates salonlarını açabilecek. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv