Portal Hipertansiyon tedavisinde büyük başarı

  • 0
  • 1.419
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ)Tıp Fakültesi birçok alanda olduğu gibi Çocuk Cerrahisi alanında da liderlikyapmaya devam ediyor. Türkiye’de ilk kez 1961 yılında Ege Üniversitesi TıpFakültesi’nde kurulan Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda karaciğer ve safracerrahisinde ABD ve Avrupa standartlarında hizmet veriliyor. PortalHipertansiyon konusunda büyük başarının sağlandığı Ege Üniversitesi’nde hastaameliyat edildiği gün taburcu edilebiliyor.

Karaciğere giden toplardamarın tıkanması sonucu oluşanportal hipertansiyon konusunda çalışmalar yapan, Çocuk Cerrahisi Ana Bilim DalıÖğretim Üyesi Prof. Dr. Orkan Ergün bu hastalığın çocuklarda ender görüldüğünüfakat son yıllarda rakamsal olarak ciddi bir artış olduğunu söyledi. Buhastalığın temel sebepleri hakkında bir bilgi sahibi olunamadığını vurgulayanProf.Dr.Ergün, çevresel değişimler ve beslenme alışkanlıklarınınfarklılaşmasının hastalığın ortaya çıkmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Ender görülen bir hastalık olması nedeniyle kliniklerdeciddi deneyim eksikliğinin olması hastaları zor duruma düşürürken, EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi’nde uygulanan Laporoskopik-Tek Port cerrahi yöntemiile hastalara aynı günde ameliyat olup taburcu olma imkanı sağlanıyor. Göbekdeliğinden girilerek uygulanan bu tedavi yöntemi ile hastaların kanama riskiminimum seviyeye indirilebiliyor. Bu yöntemle son 6 yılda tedavi edilen 40hastada % 95 oranında bir başarı yakalanmış durumda. İZMİR(Ege Ajans/ BurakCOŞKUN-Tahir NALDÖĞEN)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv