Potada bir “Ömür”

  • 0
  • 708
Yazı Boyutu:


Türkbasketbolunun “Evliya Çelebisi” Ömür Gökçepınar, 10 yıllık aradan sonra yenidenİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne döndü. 16 yıllık basketbol kariyerinde FIBAEurope Cup’tan Bölgesel Lig’e kadar farklı heyecanlar yaşayan tecrübeli oyuncu,yeni sezonda hem kaptanlık, hem de takımının saha içindeki liderlik göreviniüstlenecek. 

Basketbola 1997 yılında Çakabey Koleji’nde başlayan, aradan geçen 16sezonda Tuborg, Troy Pilsner, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Aliağa Petkim,Gelişim Koleji, Denizgücü, Akhisar Belediyespor ve Adanaspor’da oynayan ÖmürGökçepınar, 10 yıl aradan sonra döndüğü İzmir Büyükşehir Belediyespor’da adetaikinci baharını yaşıyor. 16 senelik kariyerinde FIBA Europe Cup, Pan EuropeanFinal-Four, Beko Basketbol Ligi, 2. Lig ve Bölgesel Lig heyecanları yaşayan 33yaşındaki oyuncu, yeni sezonda hem takım kaptanlığı, hem de takımındakigençlere ağabeylik yapacak.
İzmir basketboluna yıllarca renk katan kulüplerde forma giymenin kendisi içinbir onur olduğunu söyleyen usta basketbolcu, “Bu sezon üzerimdeki yük çok dahaağır. Takımımın en tecrübeli oyuncusu olarak artık farklı bir misyonu dayürütmek zorundayım. Antrenörüm Mustafa Ağme ile bir zamanlar birlikte formagiydik. Şimdi ona karşı sorumluluklarım da var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne ilk transfer olduğunda henüz 19yaşında olduğunu belirten, aradan geçen 14 yılda önemli bir deneyim kazandığınınaltını çizen Ömür Gökçepınar, “Bu kulübün hayatımdaki yeri her zaman çokfarklıdır. Basketbol kariyerimi çizmemde çok etkili oldu. Yıllar sonra geridönmek ve bu takımın şampiyonluk mücadelesine ortak olmak, bende apayrı birheyecan yaratıyor” diye konuştu.

Basketbolda hemen her ligde forma giyen ender oyunculardan biri olduğunu daifade eden tecrübeli basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Tuborg ile hem Beko 1. Ligi’nde hem de Avrupa’da oynadım. İzmir’dekazandığımız Pan European Final Four Kupası, kariyerimin en önemli başarısıdır.Tuborg’da o dönemde yakaladığımız havayı, şimdi İzmir BüyükşehirBelediyespor’da yeniden yaratmak istiyoruz ki, bu yönde gerçekten çok yolaldık.”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kutlamalar Futbol Turnuvası ile Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Arşiv